Assassin’s Creed Syndicate: μάχη για το λαουτζίκο με φόντο Big Ben

Η Ubisoft αποκάλυψε επιτέλους το νέο Assassin’s Creed, και όπως ήθελαν οι φήμες όντως εξελίσσεται στο βικτωριανό Λονδίνο, όντως έχει υπότιτλο Syndicate, αλλά ίσως είναι κομματάκι διαφορετικό από ότι θα περίμενες.

Assassins_Creed-_Syndicate_020.jpg

Ο νέος τίτλος της σειράς Assassin’s Creed ακολουθεί αρκετά πιστά τα χνάρια των προηγούμενων, υιοθετώντας τα καλύτερα στοιχεία από τον καθένα τους. Παράλληλα, τα εμπλουτίζει και αναβαθμίζει με νέες προσθήκες, που όμως ίσως δεν καταφέρνουν να αλλάξουν αρκετά την ίδια την δράση του.

Τα βασικά

Αντίθετα με το αμέσως προηγούμενο Unity, που… “ξέχασε” κάποια χαρακτηριστικά των τίτλων που είχαν προηγηθεί, στο Syndicate θα καλείσαι να “μανατζάρεις” και πάλι ομάδες άλλων Ασσασίνων, που εδώ, και λόγω χρονικής περιόδου, παρουσιάζονται και συμπεριφέρονται σαν συμμορίες των δρόμων.

Assassins_Creed-_Syndicate_023.jpg

Το στοιχείο του stealth έχει αναβαθμιστεί και αλλάξει αρκετά, σύμφωνα με τους δημιουργούς του τίτλου, με αποτέλεσμα να μην μοιάζει απλά με μία προσθήκη στη βασική δράση του τίτλου, αλλά να αποτελεί άρρηκτο κομμάτι της.

Παιδί του δρόμου

Ο πρωταγωνιστής, Jacob Frye, είναι ένας νέος που έχει μεγαλώσει στους δρόμους του βρώμικου Λονδίνου, κατά την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης. Ξέρει, λοιπόν, τα κατατόπια ανάμεσα στα στενά του, αλλά και τις στέγες των σπιτιών του, καθώς και πώς να επιβιώνει στην σκληρή αυτή κοινωνία όπου ο θάνατος του ενός ισούται με την ζωή του άλλου.

Παλεύει, όμως, σαν τον Κούρκουλο, για το καλό του “απλού λαουτζίκου”, ενάντια στα ρεμάλια της υψηλής κοινωνίας, που κολυμπάνε στις χρυσές λίρες ενώ ο υπόλοιπος κόσμος πεινάει.

Tools of the trade

Παλεύει με την κλασική κρυφή λεπίδα των Ασσασίνων, αναβαθμισμένη ώστε όχι μόνο να μπορεί να εκτοξεύει και σφαίρες, όπως είχαμε δει σε προηγούμενους τίτλους της σειράς, αλλά και ένα καινούργιο “grapling hook”, a-la Batman (ή… Rico στο Just Cause!).

Assassins_Creed-_Syndicate_011.jpg

Αυτό το τελευταίο, το grapling hook εργαλειο-τέτοιο, του αναβαθμισμένου “γαντιού των Ασσασίνων”, διευκολύνει την άμεση ανάβαση σε ψηλά κτίρια, αλλά και την εξίσου γρήγορη μετάβαση από στέγη σε στέγη.

The Classics

Το “σφύριγμα” με το οποίο μπορούσες να προκαλέσεις την προσοχή των αντιπάλων σου, για να τους “ξεμοναχιάσεις” μακριά από συμμάχους τους, ώστε να μπορείς να… τους ξεκάνεις ευκολότερα, έχει επιστρέψει και στο AC: Syndicate.

Assassins_Creed-_Syndicate_004.jpg

Τα “σκέτα” άλογα των πρώτων τίτλων και τα πλοία του Black Flag εδώ δίνουν τη θέση τους σε άμαξές και τρένα, που ταιριάζουν στην χρονική περίοδο, ενώ…

Teh Problemz

Ενώ, δυστυχώς, δεν έχει γίνει κουβέντα για κάποια αναβάθμιση του συστήματος “parkour-ιάσματος”, όπως θα λέγαμε το αυτόματο τρέξιμο και σκαρφάλωμα του πρωταγωνιστή, που χαρακτηρίζει τη σειρά μέχρι τώρα.

Assassins_Creed-_Syndicate_003.jpg

Και, επίσης δυστυχώς, ήταν και το στοιχείο της σειράς που εξακολουθεί να χρειάζεται τις περισσότερες αναβαθμίσεις και αλλαγές. Διότι δεν μπορείς να κάνεις όλο και πιο πολύπλοκο, όλο και μεγαλύτερο το περιβάλλον στο οποίο κινείται ο κεντρικός χαρακτήρας σου, αλλά να μην αλλάζεις και αναβαθμίζεις και τον τρόπο με τον οποίο κινείται ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αλλαγές.

Πέρα από τα παραπάνω, και όπως θα δεις και στα βιντεάκια, η (βασική) ομάδα ανάπτυξης του τίτλου, Ubisoft Quebec, έδωσε περισσότερη σημασία στις μάχες σώμα με σώμα, κάνοντας τις πιο άμεσες, πιο άγριες, πιο “brutal”.

Assassins_Creed-_Syndicate_016.jpg

Ody's thoughts

Όσο και αν προσπαθούν να τις παρουσιάσουν ως κάτι πρωτότυπο, όμως, προσωπικά μου φαίνονται περισσότερο σαν μια κακή αντιγραφή του ίδιου στοιχείου από τη σειρά Arkham της Rocksteady.

Στον κόσμο αυτό που τριγυρνάς…

Όσον αφορά στον κόσμο του παιχνιδιού, όπως είπαμε αφού η δράση εξελίσσεται στο βικτωριανό Λονδίνο, κατά την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης, η ατμόσφαιρα είναι… σχεδόν αυτή που θα περίμενε κανείς από κάτι τέτοιο: σκοτεινή, υγρή, με τους φτωχούς να ζουν σε καταγώγια, και τους πλούσιους – αλλά και την ίδια την αστυνομία – να μην τολμούν καν να πατήσουν σε κάποια σημεία της πόλης.

Assassins_Creed-_Syndicate_002.jpg

Όλως περιέργως, όμως, απ’ ό,τι έδειξε μέχρι τώρα η Ubisoft, ο τίτλος δεν φαίνεται τελικά να είναι και τόσο σκοτεινός όσο θα περιμέναμε από το θέμα του. Ο ήλιος λούζει τις φτωχογειτονιές, φωτίζοντας σαν υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο τα βρομόνερα έξω απο το σπίτι του μικρού Μάκη, η μαμά και ο μπαμπάς του οποίου πέθαναν ξεφορτώνοντας κάρβουνα στις προβλήτες. Ή κάτι τέτοιο.

Όχι άλλο κάρβουνο!

Το story, με άλλα λόγια, παραμένει σκοτεινό, βίαιο, με μια ψιλο-δήθεν “οργή κατά του κατεστημένου της πλουτοκρατίας ή / και του κράτους”, όπως… προστάζει η μόδα, αλλά το περιβάλλον του μοιάζει με… τη Disneyland αν το συγκρίνεις με τίτλους όπως το Bloodborne!

Assassins_Creed-_Syndicate_013.jpg

Η αναπαράσταση του Λονδίνου μέσα από τον τίτλο μοιάζει σαν μια σωστή αναπαράσταση του Λονδίνου μέσα από τον τίτλο, κάνοντας μας να επαναλαμβάνουμε τις ίδιες φάσεις για να το περιγράψουμε, αφού η τεχνολογία έχει φτάσει πια στο σημείο να επιτρέπει, στους… μανιακούς με την ιστορική λεπτομέρεια geeks της Γιούμπι, τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια αρκετά ρεαλιστική αναπαράσταση οποιουδήποτε σημείου φαντάζονται.

Όπως η Ιερουσαλήμ, όπως η Ιταλία, η Αμερική και το Παρίσι, έτσι τώρα και το Λονδίνο παρουσιάζεται σχεδόν όπως θα περίμενες να το δεις σε μια κινηματογραφική παραγωγή, αν και με… τους αναμενόμενους περιορισμούς της σημερινής τεχνολογίας γραφικών στα παιχνίδια, που όμως έχει πλησιάσει απειλητικά τον κινηματογράφο.

Ο Small, ο Medium και ο Big Ben μπαίνουν σε ένα μπάρ…

Αυτά όσον αφορά στο “ακίνητο” οπτικό κομμάτι. Όταν αρχίζεις να υπολογίζεις και χαρακτήρες, κίνηση, συμπεριφορά τους, η κατάσταση αλλάζει λιγάκι.

Ναι μεν η κίνηση των χαρακτήρων, το animation τους δηλαδή, παρουσιάζει τις αναμενόμενες βελτιώσεις “από μία επόμενη έκδοση”, αλλά δυστυχώς οι κινήσεις που κάνει ο πρωταγωνιστής κατά τις μάχες σώμα με σώμα μοιάζουν επαναλαμβανόμενες, κρίνοντας βέβαια από τα πρώτα βίντεο που έχει αποκαλύψει Ubisoft από τον τίτλο. Και μάλλον η κατάσταση δεν θα αλλάξει όσον αφορά αυτόν τον τομέα.

Assassins_Creed-_Syndicate_018.jpg

Επιπλέον, η κλασική… κατάρα του gaming, τα επαναλαμβανόμενο μοντέλα χαρακτήρων, κάνουν την εμφάνισή τους και εδώ. Ο πρωταγωνιστής και οι πιο σημαντικοί χαρακτήρες στο σενάριο του τίτλου ξεχωρίζουν, φυσικά, με διαφορετικές ενδυμασίες, περισσότερη προσοχή στα μοντέλα τους, στην λεπτομέρεια του προσώπου τους, αλλά…

Αλλά όλοι όσοι τους περιτριγυρίζουν μοιάζουν να χωρίζονται σε διακριτές ομάδες: “οι νυκοκοιρές”. “Οι ματσό γιγαντόσωμοι”. “Οι ευέλικτοι κλασσικο-χιπστεράδες”. Τα μοντέλα τους επαναλαμβάνονται, και άντε να αλλάζει το πολύ – πολύ… κανένα χρώμα στο πουκάμισο που φορούν. Κλάσσικ στάφ.

Μια απο τα ίδια (των άλλων)

Τελικά, για “τόσο διαφορετικό σε σχέση με όσα έχουν προηγηθεί”, το νέο Assassin’s Creed μάλλον μοιάζει περισσότερο κουρασμένο από ποτέ. Όχι, δεν μας ενδιαφέρει τι λένε sites του εξωτερικού, του εσωτερικού, ή gamers που βρίσκονται πιο κοντά στην εφηβεία από εμάς, που είναι και λογικό να ενθουσιάζονται περισσότερο με αυτό.

Ό,τι και να λένε, αν το δεις αντικειμενικά, τι είναι, στην τελική, το Assassin’s Creed: Syndicate; Μία επανάληψη της δράσης των προηγούμενων τίτλων, σε διαφορετική τοποθεσία, που όμως από εμφάνιση δεν είναι και τόσο δραματικά διαφορετική από το Παρίσι που είδαμε στο Unity.

Assassins_Creed-_Syndicate_010.jpg

Οι βασικές διαφορές στην δράση του είναι πως εδώ θα έχεις λίγο πιο γρήγορη μάχη σώμα-με-σώμα, ενώ το “γρήγορο σκαρφάλωμα” και η “γρήγορη μετάβαση από στέγη σε στέγη” μοιάζουν περισσότερο σαν… λύσεις ανάγκης, για να μην βαριέσαι τρέχοντας πέρα – δώθε στους τεράστιους “χάρτες” του παιχνιδιού. Μια προσθήκη που θα μπορούσαμε να έχουμε δει από την εποχή του δεύτερου Assassin’s Creed, με τον Ezio, αλλά που ίσως θεωρήθηκε “πολύ αντιγραφή του Just Cause 2”, τότε, για να ενσωματωθεί στον τίτλο.

Και μετά την είδαμε και στις περιπέτειες του Batman από τη Rocksteady, ακόμα και σε indie τίτλους όπως το “A Story About My Uncle”, οπότε… Οπότε τώρα η Ubisoft νιώθει μια κάποια μεγαλύτερη άνεση στον να την “ξεπατικώσει” και “υιοθετήσει”, αφού μοιάζει να έχει ξεμείνει η ίδια απο ιδέες σχετικά με το πώς να εξελίξει περισσότερο τη δράση της σειράς.

Την δράση που, σημειωτέον, στο Assassin’s Creed: Syndicate περιορίζεται αποκλειστικά σε single player κομμάτι, χωρίς ίχνος multi player. Για το οποίο, κατά τα άλλα, μας είχαν πρήξει πως θα ήταν η δεμπέστερη εμπειρία έβερ, στο αμέσως προηγούμενο Assassin’s Creed: Unity.

Μπορεί και να είναι… Έστω, “να είναι”. Κάτι είναι και αυτό.

Βέβαια, τα παραπάνω δεν σημαίνουν και πως ο τίτλος θα είναι ένα κακό παιχνίδι. Αντίθετα, ίσως να είναι αρκετά ώστε όντως να κάνουν τη σειρά να ξανανιώσει, και τη δράση της να φαίνεται αρκετά φρέσκια σε σχέση με ό,τι έχει προηγηθεί. Διότι αλλιώς φαίνεται το κάθε χαρακτηριστικό ξεχωριστά, αλλιώς λειτουργούν τα πάντα ως ένα σύνολο.

Assassins_Creed-_Syndicate_001.jpg

Θα περιμέναμε, όμως, περισσότερη προσπάθεια από πλευράς Ubisoft, περισσότερη πρωτοτυπία στον τίτλο, αφού η σειρά νιώθει όλο και πιο κουρασμένη. Αποτέλεσμα, κάτι που μέχρι και την περίοδο του Ezio φαινόταν ασύλληπτο, να έχει αρχίσει να διαφαίνεται στον ορίζοντα ένα πιθανό τέλος της.

Ο τίτλος αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου για το PlayStation 4 και το Xbox One, ενώ, κλασσικά, στο PC θα την δούμε με κάποια καθυστέρηση, μέσα στο φθινόπωρο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • e4rthw0rm

  Λοιπόν, το αποφάσισα. Όταν θα κοντέυει να βγει το Syndicate, θα αγοράσω το Unity που λογικά θα το έχει σε ικανοποιητική έκπτωση. Αν μου αρέσει, θα συνεχίσω ίσως με το Syndicate.

  Plot twist: Δεν έχω παίξει κανένα Assasin’s Creed, τρελαίνομαι για parkour-ο-παίχνιδα (και προφανώς για όλη τη σειρά Arkham όπως έχω ξαναπεί), αλλά βλέποντας βίδεα για την παρκουριά του Unity μπορώ να πω οτι ξενέρωσα, διότι μου φαινόταν πολύ ‘στημένες΄οι κινήσεις και δεν κολλούσαν πάντα, ειδικά όταν ο τυπάς σκαρφάλωνε σε κεραμίδια και οροφές. Τώρα, που το σκέφτομαι, ακόμα και το σκαρφάλωμα στους τοίχους ήταν λίγο ψεύτικο. Και τα άλματα. Wtf???

  Από την άλλη η απεικόνιση του Παρισιού μου φάνηκε εξαιρετική, όπως και τώρα του Λονδίνου, αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετή για να προσφέρει immersion μέσα στον κόσμο και την εποχή που διαδραματίζεται. Ακούω απόψεις-προτάσεις ολωνόνε.

 • ducklord

  Για το Unity, δεν ξέρω να σου πω – δεν το έχω “βάλει” ακόμα. Παίζω πάντα τα παιχνίδια με σειρά, και έχω μείνει στο 3ο – που πρόσφατα εγκατέστησα και, όπως ξανάγραψα “κάπου εδώ πέρα”, μου φάνηκε απίστευτα βαρετό.

  Το πρώτο AC ήταν πολύ καλό (για την εποχή του), συνδιάζοντας μυστήριο και free-running δράση και ωραία “φονικά κακών”.

  Όταν είδαν πως αυτό έγινε επιτυχία, έκαναν… mini σειρά το ΔΕΥΤΕΡΟ Assassin’s Creed, με αποτέλεσμα αυτό που έκανε μπαμ πως αρχικά πήγαινε για τριλογία, να έχει φάει τρελό ξεχείλωμα. Αυτό που θα έπρεπε να είναι το AC2 έγινε μια… τριλογία τίτλων απο μόνο του – η “τριλογία του Ezio”, τα οποία όσο πήγαιναν και χειροτέρευαν. Σαν πακέτο, ήταν καλά, αλλά μέχρι το τρίτο η κατάσταση έδειχνε πως είχε αρχίσει να στερεύει, να επαναλαμβάνεται.

  Ξεκαθαρίζω και πάλι το… μέτρημα:

  1. Assassin’s Creed
  2a. Assassin’s Creed 2 – το πρώτο του “2”
  2b. Assassin’s Creed 2 – το δεύτερο με τον Ezio
  2c. Assassin’s Creed 2 – και ΤΡΙΤΟ με τον Ezio
  3. Assassin’s Creed 3
  4. Assassin’s Creed IV Black Flag
  4b. Assassin’s Creed Rogue
  5. Assassin’s Creed Unity
  6. Assassin’s Creed Syndicate

  …για να μην χανόμαστε.

  Μέχρι το 2c, υπήρχε πτώση. Το 3 μου φάνηκε απίστευτα βαρετό, και έχω παίξει μόλις ένα μισάωρο. Το Black Flag βελτίωσε την κατάσταση – τό έπαιξα λίγο στον υπολογιστή του μπαντζανάκη μου – σχεδόν ξεχνώντας ολοκληρωτικά το σενάριο των προηγούμενων και τη μάχη Assassins – Templars, αντικαθιστώντας την με φάση a-la Πειρατές της Καβουρικής (or something).

  Όπως και να έχει, να σου πω το βασικό πρόβλημα της σειράς: έχει χάσει “τους κακούς” της, μετά τον πρώτο-πρώτο τίτλο. Και ο λόγος; Στο πρώτο “οι κακοί” ήταν… η εκκλησία! Oh, yes! Δεν θα πω περισσότερα για να μην το σποιλεριάσω, αλλά ΑΥΤΟΣ ήταν ο λόγος που όλοι οι τίτλοι της σειράς λένε στην αρχή πως “δημιουργήθηκαν απο μια πολυσχιδή ομάδα διαφορετικών αντιλήψεων και ιδεολογιών”, είναι σαν να λένε “μην μας κατηγορείτε πως είμαστε σατανιστές που βρίζουμε την εκκλησία, είχαμε και εκκλησιαζόμενους στο team”. Στο 2 (θυμίζω: είναι ΤΡΕΙΣ τίτλοι) αυτό το story περνά στο παρασκήνιο όλο και περισσότερο, και όταν πια έχει τελειώσει (“το 2”, που είναι τρία παιχνίδια, θυμίζω και πάλι), η “κακιά εκκλησία που θέλει να εξουσιάσει τον κόσμο” έχει πια δώσει τη θέση της “σε όποιον κακό υπήρχε την περίοδο που εξελίσσεται ο τίτλος, στον οποίο μπαίνει η στάμπα του Templar”.

  Έτσι, ο ΕΝΑΣ κακός του πρώτου τίτλου έχει αντικατασταθεί, πια, στη σειρά, απο μια γενική και αόριστη στάμπα, όπου ΚΑΘΕ κακός, σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ περίοδο της ιστορίας της ανθρωπότητας, “είναι Templar”. Και έτσι, χάνεται το όλο νόημα, αφού δεν έχεις να τα βαλεις με ΕΝΑΝ “κακό”, αλλά με… όλους τους κακούς της ιστορίας, σε ένα σενάριο που δεν έχει πια το παραμικρό νόημα. Δηλαδής, η εκκλησία επι εποχής σταυροφοριών, οι Βρετανοί επί εποχής πειρατών, οι αριστοκράτες στο Παρίσι και, τώρα, στο Λονδίνο, πάω στοίχημα ΚΑΙ ο Jack the Ripper που θα κάνει guest (σιγά που δεν θα τον δούμε – ό,τι κλισέ, εδώ), οι καπιτάλες της σύγχρονης εποχής, ακόμη και ο μπούλης που σου βάραγε χαστούκια όταν ήσουν στο Δημοτικό και σου έριχνε κάτω την τυρόπιτα, μπλα-μπλα-μπλα, ΟΛΟΙ είναι κακοί Templars που θέλουν το κακό της ανθρωπότητας.

  Και κάπου εκεί συνειδητοποιεις πως “η σειρά το έχει χάσει”, σταματάς να ασχολείσαι με το σενάριο της και περιορίζεσαι “στα διασκεδαστικά mechanics της”. Που όμως, αφού είναι σχεδόν ολόιδια εδώ και τόσους τίτλους, έχουν πια καταντήσει βαρετά.

  Η δράση είναι σχεδόν ίδια απο τίτλο σε τίτλο, με τα μόνα που αλλάζουν να είναι γραφικά, τοποθεσίες, πρωταγωνιστής. Σαν να παίζεις Ms. Pac-Man, “αλλά τώρα είναι μπλε, η κορδέλα της πράσινη και τα χαπάκια ροζουλί”. Μεγάαααλη διαφορά.

  Και έτσι, σταματάς να ασχολείσαι γενικώς, όπως έχει κάνει τόσος κοσμάκης, και αφήνεις τα βόδια στη Γιούμπι να αναρωτιούνται “μα γιατί δεν θέλει ο κόσμος να παίξει ΠΑΛΙ το ίδιο παιχνίδι;”…

 • e4rthw0rm

  “Παίζω πάντα τα παιχνίδια με σειρά”

  Ακριβώς τον ίδιο βιτσιόζικο ψυχαναγκασμό έχω κι εγώ, γι’ αυτό και σκεφτόμουν οτι είχα χάσει το τρένο της σειράς, μιας και πλέον αριθμεί πολλά βαγόνια. Αλλά μετά σκέφτηκα μπας και μπορέσει να λειτουργήσει σαν entry point το Unity, και μπορώ να πω οτι καλύφθηκα πλήρως από την απάντηση, την οποία συνοψίζω για να δω αν την κατάλαβα καλά:
  “Ξαναζεσταμένο φαγητό το Unity αλλά αν δεν το έχεις φάει ποτέ, αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις.”

 • ducklord

  Κάπως έτσι, αλλά δεν προτείνω να ξεκινήσεις από αυτό. Τα κοινή ομολογία το Black Flag ήταν το καλύτερο της σειράς μέχρι τώρα, μα εξακολουθεί να έχει τσιμπημένη τιμή και εντελώς άσχετο σενάριο. Καλύτερα, λοιπόν, παίξε πρώτα το πρωτο-πρωτο, που μπορείς να το βρεις συχνά γύρω στα… €2 – €2,5 (τώρα πια), μετα “πήδα” στο Flag αν βαριέσαι την τριλογία Ezio, και αν μέχρι τότε έχει περάσει αρκετός καιρός ώστε το νέο Syndicate να βρίσκεται σε βαρβάτη έκπτωση, συνεχίζεις με αυτό (κάτσε να δούμε και “τι θα λέει” ως τότε – για την ώρα μόνο trailer έχουμε δει). Αν ΔΕΝ έχει πέσει – είναι καλό, όντως συνεχίζεις με Unity.

  Γενικά, το Unity είναι καλύτερο απο το 3 αλλά χειρότερο απο ΌΛΑ τα άλλα της σειράς, απο ό,τι λένε οι άλλοι – δεν μπορώ να στο εγγυηθώ προσωπικά, αλλά δεν με καίει και να το δοκιμάσω. Θα το δω, ΑΦΟΥ τελειώσω το 3, ΑΦΟΥ παίξω το Black Flag – που ξέρω πως είναι καλό, ΑΦΟΥ παίξω ΚΑΙ το Rogue – που μοιάζει να έχει λίγο πιο dark σενάριο και φαίνεται πιο ενδιαφέρον.

  Απο την άλλη… κάνει μπαμ πως ακόμα και αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς έχεις φάει ένα ψιλο-κόλλημα με το Unity λόγω γραφικών και setting, και η αλήθεια είναι πως ΔΕΝ είναι και… χάλι ως παιχνίδι. Το ότι θα το διασκεδάσεις, θα το διασκεδάσεις. Απλά αν μετά, π.χ., παίξεις την τριλογία του Ezio, παίζει και να αναρωτηθείς “γιατι αυτό με τα χειρότερα γραφικά είναι πιο διασκεδαστικό απο το next-gen που έπαιξες και… χρυσοπλήρωσες τα τριπλάσια απο ό,τι τα-τρια-του-Ezio μαζί”.

 • galacticusX

  Αν δεν είσαι άρρωστος με τη σειρά, αλλά θέλεις να παίξεις και να ευχαριστηθείς, παίξε το Black Flag, που έχει ποικιλία στο gameplay και πετάει, από τεχνικής πλευράς. Όταν πέσει η τιμή του Unity, πάρτο για να μπανίσεις γραφικά, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει και το GTA V ή το The Order 1866 (1886; 1688; 1686; ah fuck it!) κι άλλα όμορφα games για το PS4.

  Το πρώτο πρώτο AC δε θα το πρότεινα, είναι υπερβολικά παλιό και πολύ, πολύ βαρετό πλέον. Πάντως αν κάνεις το λάθος και τα πάρεις με τη σειρά, θα κολλήσεις και, αντίο ζωή!

 • ducklord

  Το πρώτο αξίζει για το “φταίει η εκκλησία” σενάριο, που κάνει μπαμ πως “το πήγαιναν για τριλογία και ΔΕΝ περίμεναν να γίνει τέτοιο megahit”. Όπως ακριβώς κάνει μπαμ με την τριλογία του Ezio πως, ως τότε, είπαν μεν να το αρμέξουν, αλλά είπαν “θα κάνουμε το 2ο μια τριλογία, θα κάνουμε και το 3ο μια τριλογία, και εκεί θα τελειώσει το story”.

  Και μετά, το έχεσαν.

  Και είπαν “άσ’το, θα το κάνουμε ΕΝΤΕΛΩΣ σειρά, και βλέπουμε αν και πότε θα έχει τέλος”.

  Αυτο είναι ορατό ακόμα και στην ΠΟΡΕΙΑ της τριλογίας του Ezio, που ξεκινά σχετικά λογικά, και όσο προχωράει, μέχρι τον τρίτο τίτλο, το σενάριο γίνεται ολοένα και πιο κούκου και το “current age scenario” περνά, αργά μα σταθερά, ΕΝΤΕΛΩΣ στο παρασκήνιο – εκεί που στον πρώτο τίτλο φαινόταν πως, μέχρι τον “τότε” τρίτο τίτλο, θα απλωνόταν για να γίνει “το βασικό”΄.

  Ανταυτου, το γύρισαν στην ιστορία και στο “ας δούμε πόσους ιστορικούς σελέμπριτυς μπορούμε να στριμώξουμε στο ίδιο παιχνίδι”.