Το Witcher 3 δεν θα τρέχει για πάντα σαν… χελώνα

Η δημιουργός του τίτλου, CD Projekt, υποσχέθηκε πως οι όχι-και-τόσο-καλές τωρινές επιδόσεις του τίτλου θα διορθωθούν στο πολύ κοντινό μέλλον.

witcher_3_007

Όσοι έχουν ήδη δοκιμάσει το Witcher 3 μιλούν για έναν αρκετά εντυπωσιακό τίτλο, με πανέμορφα γραφικά και αρκετή ελευθερία κινήσεων, που όμως έχει και ένα μικρό… κουσουράκι: δεν “τρέχει” και τόσο καλά.

Για την ακρίβεια, μάλλον… ψιλο-σέρνεται!

Witcher 3

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν παρατηρήσει πως το παιχνίδι πέφτει συχνά αρκετά κάτω από τον “ιδανικό” ρυθμό των 30 καρέ το δευτερόλεπτο (τα γνωστά FPS, ντες), με την κίνηση να κάνει “παγωματάκια”, Αν και όπως έχουν ομολογήσει οι περισσότεροι από αυτούς, αυτό δεν δημιουργεί και τόσο πρόβλημα στην δράση του τίτλου. Απλά είναι ενοχλητικό και ως ένα σημείο “αντιαισθητικό”.

Η CD Projekt αναγνώρισε μέσα από tweet του Marcin Momot την ύπαρξη του προβλήματος, και ξεκαθάρισε πως αφορά τις εκδόσεις του τίτλου που έχουν αποσταλεί, πριν την επίσημη κυκλοφορία του, σε reviewers. Άξιο σημείωσης πως, απ’ ό,τι φαίνεται, όλοι τους έχουν λάβει την έκδοση για PlayStation 4.

Witcher 3

Η τελική-τελική έκδοση, που θα πάρουν στα χέρια τους οι “απλοί gamers”, συνεχίζει να “ψήνεται” και, κατά την ίδια, ήδη παρουσιάζει βελτιωμένες επιδόσεις και framerate.

Βέβαια, αυτό φαίνεται κομματάκι περίεργο, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες συζητούσαν στα ιντερνέτς πως κάποια καταστήματα προς Ηνωμένα Εμιράτα μεριά (ή κάπου εκεί γύρω) έχουν ήδη αρχίσει να πουλούν τον τίτλο πριν την ημερομηνία “επίσημης διάθεσης” του, με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί και οι πρώτες διαρροές του. Που θα πει πως “είναι έτοιμος, έχει καεί σε δισκάκια, έχει φτάσει στα καταστήματα, ΑΥΤΟΝ θα πάρουν οι gamers, όπως-είναι-τώρα”.

Εκτός αν, βέβαια, η CD Projekt αναφέρεται σε κάποιο day one patch, που θα εγκαθίσταται… με το καλημέρα σας για να “αναβαθμίσει” και “διορθώσει” το πρόβλημα.

Συνηθίζεται, πια.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.