Το Doom 4 που ακυρώθηκε δεν ήταν Doom!

Εδώ και χρόνια η id Software ετοίμαζε ένα sequel στην κλασική σειρά της, Doom. Κάποια στιγμή, και ενώ πλησίαζε στο τέλος, το ακύρωσε διότι θεώρησε πως δεν ταίριαζε στο πνεύμα των προηγούμενων τίτλων. Ήταν αυτό:

note

Το “παλιό” αυτό Doom 4 θεωρήθηκε πως δεν είχε την δική του ταυτότητα, δεν είχε “καρδιά”, “ψυχή”, μα πως αποτελούσε περισσότερο ένα συνδυασμό των καλύτερων στοιχείων από άλλους, επιτυχημένους τίτλους, όπως τα Killzone, Rage, Call of Duty, ακόμα και το Gears of War. Δεν ήταν, όμως, “Doom”, και έτσι πήραν την απόφαση να… ακυρώσουν τα πάντα και να ξεκινήσουν πάλι την ανάπτυξη του από το μηδέν.

Το “νέο” Doom 4 είναι αυτό για το οποίο είδαμε teaser trailer χθες, και που θα αποκαλυφθεί με ένα μεγαλύτερο trailer στην επερχόμενη E3, τον Ιούνιο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.