Το “φιδάκι” επιστρέφει

Ναι, με το “φιδάκι” αναφερόμαστε στο, κλασσικό πια, παιχνίδι που μπορούσες να βρεις σε όλα τα κλασικά κινητά της Nokia στο οποίο έχουμε κάψει χιλιάδες ώρες της ζωής μας!

snake_rewind_001

Το νέο “φιδάκι” Θα μας έρθει από τον ίδιο δημιουργό του πρώτου τίτλου, Taneli Armanto, και την ομάδα ανάπτυξης Rumilus Design.

Ο τίτλος ακούει στο όνομα Snake Rewind, που δεν είναι απλά “ένα όνομα”, αφού ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου τίτλου θα είναι η δυνατότητα “rewind”, “γυρίσματος του χρόνου προς τα πίσω” (θα το έλεγες και… “undo”) που πρωτοείδαμε στο Prince of Persia: Sands of Time.

Πέρα από αυτό το χαρακτηριστικό, το νέο “φιδάκι” θα έχει βελτιωμένα γραφικά (όσο “βελτιωμένες” μπορεί να είναι οι… γραμμούλες που πηγαίνουν πέρα-δώθε), με σύγχρονα εφέ, λάμψεις, εκρήξεις κ.λπ. Να, κάπως έτσι:

snake_rewind_002Θα θέλαμε να πούμε πως, για ακόμα μία φορά, προβλέπεται τρελό κάψιμο, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Και αυτό διότι το το φιδάκι ήρθε σε μία εποχή που ο περισσότερος κόσμος δεν είχε επαφή με το gaming, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στο χώρο μέσα από αυτόν τον πολύ απλό, “εύκολο να καταλάβεις πώς παίζεται” τίτλο.

Σήμερα, η δραματική πλειοψηφία του κόσμου έχει smartphones, καθένα από τα οποία έχει πρόσβαση σε χιλιάδες παιχνίδια, από τα οποία όλο και κάποιο θα έχει δοκιμάσει ο κάτοχος τους.

Η βασική διαφορά, λοιπόν, είναι πως εκεί που κάποτε το φιδάκι ήταν η μοναδική επιλογή, σήμερα είναι μία από τις χιλιάδες επιλογές.

Ακόμα και έτσι, και μόνο λόγω νοσταλγίας, είναι σχεδόν δεδομένο πως θα γνωρίσει μια κάποια επιτυχία.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.