Οι Nintendo World Championships επιστρέφουν

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός του “ποιός είναι ο καλυτερότερος στους τίτλους της Nintendo”, που έμεινε στην ιστορία ως ο μόνος με μια ολόκληρη “χολιγουντιανή ταινία” ως… διαφήμιση του, επιστρέφει.

nintendo_entertainment_system_nes_002

Καιρό είχαμε να δούμε μια Nintendo World Championship και, τσουπ, εκεί που περιμέναμε να μάθουμε περισσότερα για την επόμενη κονσόλα της, NX, η Nintendo έκανε την έκπληξη και αντί αυτού ανακοίνωσε πως επιστρέφει Το Γάντι.

Ody's thoughts

(Με την ευκαιρία… Thanks for this, Nintendo!)

Καλά, όχι ακριβώς Το Γάντι, αλλά ο παγκόσμιος διαγωνισμός Nintendo World Championship, μέσα από τον οποίο έγινε γνωστό το PowerGlove στην ταινία The Wizard.

Ody's thoughts

(Με την ευκαιρία… Thanks for this, Nintendo!)

Διότι Το Γάντι “ήταν και πολύ μαγκιά να’ ούμε”. “It’s bad / rad” κ.λπ., εις την αγγλικήν.

Ody's thoughts

(Με την ευκαιρία… Thanks for this, Nintendo!)

Και επειδή η ηλίθια αυτή ταινία μάλλον είχε περισσότερο ενδιαφέρον από τον ίδιο τον διαγωνισμό της Nintendo, θυμίζουμε πως είχε να κάνει με ένα παιδί που προσπαθεί να καταφέρει να ταξιδέψει με τον αυτιστικό-αλλά-ταλεντάρα-στο-Super-Mario-Bros αδελφό του στον εν λόγω διαγωνισμό της Nintendo.

Κορυφαίο σενάριο, έτσι;

Ody's thoughts

(Με την ευκαιρία… Thanks for this, Nintendo!)

Ε, αυτός ο διαγωνισμός επιστρέφει, και θα λάβει χώρα κεφέτο (“και φέτος”, ρε Μπάμπη, “και φέτος”) στην E3.

Ody's thoughts

(Με την ευκαιρία… Thanks for this, Nintendo!)

Να τον χαιρόμαστε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • e4rthw0rm

  Nintendo World Championship?

  http://i.imgur.com/odzaUO6.gif

 • ducklord
 • galacticusX

  Στην Ευρώπη και περισσότερο στην Ελλάδα, δε θυμάμαι να είχαμε ποτέ ιδιαίτερη πρεμούρα με nintendo. Μιλάω για 80s-90s. Οι περισσότεροι μεγαλώσαμε με υπολογιστές και η Nintendo έγινε περισσότερο γνωστή με το Gameboy. Αντιπροσωπεία δε, είχε μόνο από το 97 και μετά. Περισσότερο έπαιζαν εδώ Sega, Amiga, home micros και PCs. Όλα αυτά τα νταβαντούρια είναι αμερικανόφερτα, αφού στην αμερική ήταν τρομερά φανατικοί με τη Nintendo.

 • ducklord

  Ναι μεν δεν είχαμε, αλλά για αυτό αναφέρθηκα κυρίως στο The Wizard που όταν το είδα ήταν επί μονίμου βάσεως “απο τα μεγάλα χιτς στα βίδεο-κλάμπζ”. Μονίμως νοικιασμένο απο την τότε πιτσιρικαρία (σαν τον επίσης… “τότε” εμένα).

  Μεγάαααλη επιτυχία η σινε-διαφήμιση της Νιντέντος. Που τότε ήμασταν πολύ πιτσιρίκια για να καταλάβουμε πως ήταν σινε-διαφήμιση.

  Της Νιντέντος.

  Το βλέπαμε σαν “αναγνώριση του γκέημιν απο το Χόλιγουντ” – με ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ τον πρώτο “διαγωνισμό για γκέημερζ σαν εμάς”.