”Μόνο” δυο εκατομμύρια κομμάτια πούλησε το Alien: Isolation

Άκρως απογοητευμένη δηλώνει η Sega με τις πωλήσεις του Alien Isolation, αφού τα δυο εκατομμύρια κομμάτια που κατάφερε να σπρώξει στην αγορά της φαίνονται ως λίγα. Πολύ λίγα.

Alien_Isolation_003.jpg

Η Sega κατηγορεί την “άγρια κατάσταση της αγοράς” για τις “χαμηλές πωλήσεις” του Alien Isolation, ενός κατά τα άλλα βραβευμένου τίτλου που αγαπήθηκε από το κοινό.

Η ίδια φαίνεται να αντιμετωπίζει το Alien Isolation ως μια αποτυχία, άσχετα από το αν πούλησε περισσότερο από κάθε άλλο τίτλο της στο ίδιο χρονικό διάστημα! Συγκεκριμένα, ενώ το Alien Isolation έσπρωξε στην αγορά περίπου 2,11 εκατομμύρια κομμάτια, ο αμέσως επόμενος πιο επιτυχημένος τίτλος της ήταν το Football Manager 2015 με… 810.000 πωλήσεις – σχεδόν το 1/3 του Alien Isolation!

Alien_Isolation_Sigourney_Weaver_Original_Cast_002.jpg

Βέβαια, δεν πρέπει και να ξεχνάμε πως το Alien Isolation ήταν μια νέα προσπάθεια που χτίστηκε από το μηδέν από την Creative Assembly, ενώ το Football Manager 2015, όπως και κάθε όμοιο παιχνίδι του είδους, ήταν απλά ένα… αναμάσημα των προηγούμενων τίτλων της σειράς, με αποτέλεσμα να μην έχει και ανάλογό κόστος.

Μπορεί, λοιπόν, ενώ πούλησε λιγότερα, αντικειμενικά το Football Manager 2015 όντως να ήταν πιο επικερδές.

Και μάλλον αυτό εγγυάται πως θα δούμε και Football Manager 2016, 2017, 2018, 2139, ενώ μπορούμε να αρχίσουμε να αμφιβάλουμε για το αν θα δούμε νέο Alien Whatever στο-στυλ-του-Isolation απο την ίδια.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.