Και με θηλυκό χαρακτήρα το νέο Assassin’s Creed

Μετά το κράξιμο που άκουσε για το ότι το περσινό Assassin’s Creed: Unity δεν διέθετε γυναίκες ως “επιλέξιμους χαρακτήρες”, η Ubi διορθώνει το “πρόβλημα” στον νέο της τίτλο. Και καλά.

assassin's_creed_syndicate_001

Οι φεμινίστριες και οι γκάου gamers πάλεψαν, φώναξαν, κλάφτηκαν και… Και κατάφεραν να “δικαιωθούν”. Έτσι, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους στο, όχι-δεν-είμαι-στέκι-φεμινιστριών-όχι-δεν, Kotaku, ο νέος τίτλος θα έχει ΚΑΙ μια γυναίκα ως “επιλέξιμο χαρακτήρα”.

Και, μάλιστα, ο ρόλος της θα “απλώνεται” σε ένα ολόκληρο 25% της campaign του τίτλου! Ω, ναι! Ολόκληρο το ένα τέταρτο του, δικό της! Αυτό θα πει “ισότητα”!

Φυσικά, ο αδελφούλης της Evie Frye, όπως θα είναι το ονοματάκι της, ο Jacob Frye, θα έχει “το άλλο μισό”, οπου “μισό” το… 75% της campaign του τίτλου!

Ody's thoughts

Θα μου πεις, αφού όπως ξέρεις εδώ είμαστε φανατικά κατά των επίσης φανατικών φεμινιστριών, γιατί τώρα σπάμε πλάκα με το ότι “δεν θα έχει η γυναίκα μεγάλο ρόλο στον τίτλο”; Είμαστε φαλοκράτες; Τσου!
Είμαστε αυτοί που κράζουν εδώ και καιρό υπέρ της ΙΣΟΤΗΤΑΣ και της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ, που θα πει πως καλό θα ήταν να δούμε ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ Assassin’s Creed με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα – όχι, το Liberty HD ΔΕΝ μετράει αφού ΔΕΝ θεωρείται “core” τίτλος της σειράς. Και, ομοίως, θα ήταν καλό να δούμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ παιχνίδια της σειράς με γυναίκα πρωταγωνίστρια. Διότι είμαστε οι ίδιοι “φαλοκράτες” που γουστάραμε – πριν απο πόσο, πάει εικοσαετία πια; – την Lara Croft.

Αλλά, ξέχασα. Όταν “γουστάραμε την Lara Croft” ήταν ΚΑΙ ΠΑΛΙ διότι “είμαστε φαλοκράτες” και “θέλαμε να χαζεύουμε τον κώλο της ενώ έτρεχε”.

Είναι εκείνη η κλασσική ατάκα που λέει “μην πέφτεις ποτέ στο επίπεδο ενός ηλίθιου, τότε θα παίζει εντός έδρας και θα σε νικήσει ό,τι και να πεις”.

Έτσι και τώρα, πόσο πάτε στοίχημα πως ΑΦΟΥ εμφανιστεί η τύπισα στη σειρά, θα αρχίσουμε να ακούμε ακούμε πως δεν την αντιμετώπισαν σωστά, πως αν ήταν “πολύ action γκόμενα” θα είναι “μη κοντά στα ρεαλιστικά πρότυπα μιας γυναίκας”, αν ΔΕΝ είναι έτσι πως “είναι αρσενική φαντασίωση” και τέτοια.

Α, και επίσης, “ο τίτλος δεν θα έχει multiplayer κομμάτι”. Τι σημασία έχει όμως αυτό αν σου επιτρέπει “να παίξεις ως γυναίκα” ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 25% ΤΗΣ CAMPAIGN ΤΟΥ ΓΟΥΑΟΥ ΛΕΜΕ;!;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.