Το πιο άκυρο review του Assassin’s Creed Unity

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της κούφιας διανόησης

Συνήθως, από το Eurogamer, περιμένει κανείς τεχνικές αναλύσεις υψηλής ποιότητας και έγκυρες πληροφορίες και ενημέρωση, σχετικά με τα games και τα καθέκαστα της βιομηχανίας τους. Ωστόσο, το συγκεκριμένο άρθρο, που αναφέρεται στο Assassin’s Creed Unity, πρέπει να είναι το πιο περίεργο που είδα τον τελευταίο καιρό.

Ο συντάκτης, ή μάλλον συντάκτρια, γράφει ακατάσχετα για ένα σωρό λεπτομέρειες από τα animations των NPCs, την τρομερή τους λεπτομέρεια, αλλά, όπως παραδέχεται και η ίδια, από την υπερβολική και σπαταλημένη καλλιτεχνική προσπάθεια που έγινε για τη δημιουργία τους, αφού ο παίκτης μάλλον δε θα κάτσει να προσέξει ποτέ όλες αυτές τις μικρολεπτομέρειες. Άλλωστε, η γενική αντίληψη είναι ότι η ιστορία, αλλά και το gameplay του Assassin’s Creed Unity είναι δυστυχώς σε κατώτερο επίπεδο από προηγούμενα επεισόδια του παιχνιδιού, και ειδικά του κορυφαίου Black Flag.

Αφού σπαταλάει μια μεγάλη παράγραφο για να μα περιγράψει πως δύο παριζιάνοι δουλεύουν τον… πολύγραφο για να τυπώσουν επαναστατικά φυλλάδια, ξεκινάει μια εντελώς άκυρη σύγκριση του πως κινούνται και συμπεριφέρονται οι επαναστατημένοι παριζιάνοι της Γαλλικής Επανάστασης, με τους αμερικάνους “επαναστάτες” ακτιβιστές και διαδηλωτές των κινημάτων τύπου Occupy Wall Street.

Και το χειρότερο είναι ότι πολλά βόδια στα σχόλια αναφωνούν “πωπω, δίκιο έχεις ρε συ, πως δεν το σκέφτηκα!”, αντί για το πιο λογικό “ουστ μωρή καρακαηδόνα, άντε γράψε κανά review για θήκη κινητού καλύτερα!”.

 

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
 • e4rthw0rm

  Γιατί κύριε συντάκτα τέτοιος στυγνός φαλλοκρατισμός; Επειδή η κοπελίτζα έκανε στο άρθρο της την σωστότατη παρατήρηση οτι η Γαλλική Επανάσταση συγκρίνεται με το Occupy Wall Street; Έχει ήδη αποδειχθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος οτι πρόκειται για δύο πανομοιότυπες, ταυτόσημες θα έλεγα, επαναστάσεις.
  Τί εννοείς δεν είναι ταυτόσημες; Επειδή στη Wall Street δεν ήταν επανάσταση; Επειδή κράτησε μερικές μονάχα μέρες, όσο δηλαδή το έπαιξαν τα κανάλια και έγινε trend στο twitter; Επειδή δεν είχε νεκρούς, μοναρχίες, αποικιοκρατικά συμφέροντα, θεοκρατισμό και διαφωτισμό; Εμένα μου φαίνονται κοινωνικοπολιτικά ακριβώς ίδιες καταστάσεις. Η μοναδική διαφορά που μπορώ να βρω (έτσι για να πω οτι υπάρχει μία βρε αδερφέ), είναι οτι στην Γαλλική Επανάσταση δεν είχαν selfie sticks.
  http://i.imgur.com/2qksIkN.gif
  Απο κει και πέρα θα συμβούλευα τους αναγνώστες να σταματήσουν να επικροτούν επαίσχυντα άρθρα όπως αυτό, μιας και το μόνο που έχει να προσφέρει είναι λάσπη. Ντροπή σας Κύριοι συντάκται! Ο ένας μετά τον άλλο, συνεχίζετε τον εξευτελισμό και τον κατήφορο, διαβρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά σας. Με απανωτά χτυπήματα στο συλλογικό ασυνείδητο της νεολαίας μας, επιχειρείτε να διαστρεβλώσετε τα πάντα, από θρησκευτικά και εθνικά σύμβολα, μέχρι το παρόν σεξιστικό σας φληνάφημα! Οι προθέσεις σας είναι πλέον πιο ξεκαθαρές ποτέ. Ομολογήστε λοιπόν, ποιός είναι ο εντολέας σας; Παραδεχτείτε το. Εφ’ όσον έχετε το θράσος να υποστηρίζετε τέτοιες αντιλήψεις, γιατί δεν αποκαλύπτετε αυτόν που κινεί τα νήματα, τον ενορχηστρωτή της διαστροφής και της σήψης; Γιατί λοιπόν δεν λέτε ξεκάθαρα στον κόσμο οτι λειτουργείτε υπό την καθοδήγηση και τις διαταγές του σατανοκίνητου σιωνιστικού τέρατος;
  Αλλά δεν θα σας περάσει έτσι εύκολα, η νεολαία μας επαγρυπνεί και θα αντιταχθεί σθεναρά απέναντι σε εσάς και τους δυνάστες σας. Μαχητές του φωτός ενωθείτε!
  http://stream1.gifsoup.com/view1/1102847/admin-team-assemble-o.gif

 • galacticusX

  Απαντώντας σε αυτήν την πρόκληση, τυλίχτηκα σε γάζες ποστισμένες με εκχύλισμα τζίνγκο-μπιλόμπα και γκουαρανά κι αφού έκανα βαθύ απολεπισμό με μείγμα γάλας γαϊδάρας και φυσικού κολλαγόνου, αναδύθηκα, αναβαπτισμένος και τίγκα στο bling και το body piercing και κραυγάζω:

 • e4rthw0rm

  Το εκχύλισμα των γαζώνε ήταν τυχαίο, ή μήπως αγαπάς πραγματικά το τζίνγκο μπιλόμπα;
  https://www.youtube.com/watch?v=Ykf8MhuhdHY
  ΓΙατί τα ξέρω όλα αυτά τα βίδεα; ‘Αλλη δουλειά δεν έχω; (έχω που να με πάρει…)