Ειδική τεχνολογία για τις γυναίκες στο FIFA 16

Για μια ακόμη φορά θα ασχοληθούμε με τρίχες

Όπως θα έχεις παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό, ασχολούμαστε αρκετά με θέματα που περιστρέφονται γύρω από την ανάμιξη των γυναικών στην τεχνολογία και την κουλτούρα που οικοδομείται γύρω από αυτήν. Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των άρθρων που ασχολούνται με τη γυναίκα ως επίκεντρο της θεματολογίας τους. Ένα από τα τελευταία παραδείγματα στο χώρο της τεχνολογίας του gaming, είναι και ένα άρθρο του Ars Technica, το οποίο μιλάει για εξέλιξη της τεχνολογίας, με την οποία η EA Sports απεικονίζει τις γυναίκες ποδοσφαιριστές στη νέα έκδοση του FIFA 16.

Το μακροσκελές άρθρο μας λέει γιατί είναι ωφέλιμη αυτή η τεχνολογία και για τους άντρες, αφού εξελίσσει τον τρόπο απόδοσης των… μαλλιών και της επιδερμίδας. Φυσικά και μας απασχολεί ιδιαίτερα αυτό το θέμα, γιατί ως γνωστόν, ένα από τα τεράστια κενά όλων των FIFA μέχρι σήμερα αποτελούσε η μέτρια απεικόνιση των μαλλιών του Ρονάλντο, ο οποίος φυσικά λούζεται με Ούλτρεξ και μάλλον θα νιώθει απογοητευμένος, όταν βλέπει ότι τα μαλλιά του εικονικού του avatar, στο FIFA, δεν διακρίνονται για την ίδια λάμψη και μεταξένια απαλότητα, όπως και τα πραγματικά.

Όπως κατάλαβες, φίλε αναγνώστη, για μια ακόμη φορά ασχολούμαστε με αρλούμπες. Όταν η EA σου λέει ότι χρειάζεται ειδικό motion capturing για τις ιδιαιτερότητες της γυναικείας επιδερμίδας, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για σάλτσες άνευ ουσίας.

Ακόμη περισσότερο ηλίθια είναι η στάση του αρθρογράφου, ο οποίος κάνει άκυρους συσχετισμούς με την ιστορία γύρω από την άρνηση της Ubisoft να βάλει γυναικείο χαρακτήρα στο AC Unity, όπως επίσης ηλίθια ήταν η ερώτηση γιατί στο νέο FIFA μπαίνουν μόνο 12 εθνικές ομάδες, ενώ σε αντίθεση υπάρχουν εκατοντάδες αντρικές ομάδες από πολλές χώρες.

Φυσικά η απάντηση είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να παίξει με γυναικείες ομάδες, ούτε η EA έχει το χρόνο, το χρήμα και τη θέληση να κάτσει και να φτιάξει ρόστερς και να πάρει τα δικαιώματα από κάθε εθνικό γυναικείο πρωτάθλημα, τη στιγμή που δεν ενδιαφέρεται κανένας.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.