Δε θα κάνεις εικονικά Χριστούγεννα

Το Oculus Rift δε θα βγει μέσα στο 2015

Αδέρφια, η μέρα της λευτεριάς από τα δεσμά του πραγματικού κόσμου πλησιάζει… αλλά είναι ακόμη μακριά: Η Oculus μας λέει ότι το περίφημο Oculus Rift virtual reality headset θα είναι διαθέσιμο νωρίς το 2016 και επίσης μας έδειξαν και μερικές εικονίτσες από το τελικό προϊόν, έτσι όπως θα το πάρει στα χέρια του ο ευτυχής πελάτης. Μπορεί να μας φαίνεται υπερβολικό που χρειάστηκαν περίπου τέσσερα χρόνια, οι δημιουργοί του, να καταλήξουν σε τελική καταναλωτική έκδοση του Rift, ειδικά όταν αυτό ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012, μέσα από το Kickstarter.  Αλλά μην ξεχνάμε ότι στην αρχή το όλο project έμοιαζε περισσότερο με πείραμα, παρά με επιχειρηματική ενέργεια και οι δημιουργοί του δεν περίμεναν οι ίδιοι τόσο θερμή υποδοχή από το κοινό και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές, κάτι που άλλαξε εντελώς τα δεδομένα.

Τελικά η μεγάλη αναμονή δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες και προσέλκυσε το ενδιαφέρον κι άλλων παραγόντων. Από τότε μέχρι σήμερα έχει συντελεστεί, σχεδόν, μια κοσμογονία γύρω από το Oculus Rift, καθώς η εταιρεία ανήκει πλέον στο Facebook και άλλοι παίκτες έχουν μπει στην αρένα. Τελικά, το Oculus Rift, από πρωτοπόρο στη σύλληψη, θα βγει μάλλον τελευταίο για τον καταναλωτή, δεδομένου ότι το  Valve/HTC VR headset, και μάλλον και το Sony Project Morpheus θα βγουν νωρίτερα, ή σχεδόν ταυτόχρονα με το Oculus Rift.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.