Το Oculus Rift σου προτείνει αναβάθμιση!

…αν θέλεις “να σου δουλεύει όπως πρέπει”. Με άλλα λόγια, οι δημιουργοί του αποκάλυψαν επιτέλους τα specs που θα απαιτεί από ένα PC για να μπορεί να λειτουργήσει “όπως πρέπει”. Και, ναι, ετοιμάσου για αναβάθμιση.

oculus_rift_dk2_002.jpg

Στην περίπτωση του Oculus Rift δεν μπορείς να έχεις minimum, προτεινόμενα και βέλτιστα specs σε έναν υπολογιστή. Ή σου δουλεύει όπως πρέπει, ή… καταλήγεις να ζαλίζεσαι και να κάνεις εμετό!

Και τι θα πρέπει να έχεις ώστε “να σου δουλεύει όπως πρέπει”; Σχεδόν σίγουρα “κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις τώρα”! Έχουμε και λέμε..:

 • Σύστημα γραφικών: NVIDIA GTX 970 / AMD 290 ή καλύτερο
 • Επεξεργαστής: Intel i5-4590 ή καλύτερο
 • Μνήμη: 8GB RAM ή περισσότερη
 • Έξοδος video: Compatible HDMI 1.3 (…ή καλύτερη)
 • Συνδεσιμότητα: 2x USB 3.0 ports (…και περισσότερες, δεν χάνονται!)
 • Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 SP1 ή νεότερα

Ody's thoughts

Λοιπόν; Τι λες; Θα σου δουλέψει στο μηχάνημα που έχεις ήδη, η πηγαίνεις και εσύ για αναβάθμιση (όπως και εγώ);

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • galacticusX

  Πάλι καλά, γιατί έχουν τρελαθεί γενικά με τα specs. Κοίτα, όπως σε έχω δει, μια καρτούλα 290, τώρα που έχει πέσει και πολύ κάτω από τα 300 ευρά, είναι μέσα σε λογικά πλαίσια και σε καλύπτει άνετα. Αν δεν βρεις εδώ, έχει γερμανικά μαγαζάκια που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν. Υπάρχει ελπίδα σύντροφε!

 • SephBlades

  *Phew* ειμαι οκ :)

 • galacticusX

  προπαραγγελίες ξέρουμε πότε ξεκινάνε;

 • ducklord

  Όχι, δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά και να ήξερα, δεν προ-παραγγέλνω ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ πριν δω “τι λέει” απο… άλλα θύματα που θα δοκιμάσουν πρώτα-πρώτα την και-καλά τελική, στην πράξη… καρα-beta έκδοση του.

  Πόσες φορές την έχουμε πατήσει; Όχι, ποσες;

  Και πόσο πας στοίχημα πως, με το που θα κυκλοφορήσει, με το καλημέρα σας, θα ανακοινωθεί και κάποια καλύτερη έκδοση, ή κάποιο ανταγωνιστικό προϊόν που ίσως είναι καλύτερο με ελάχιστη διαφορά τιμής (π.χ. “η πρόταση της Valve” που τους άφησε όλους με το στόμα κρεμασμένο).

 • galacticusX

  Δυστυχώς, από τη στιγμή που το VR μπαίνει στην κατανάλωση, είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει κι εδώ το θέμα της εμφάνισης νέων συσκευών με καλύτερα χαρακτηριστικά στο ίδιο ή και χαμηλότερο κόστος, οπότε με αυτή τη λογική δεν πρόκειται να πάρεις τίποτε γιατί θα περιμένεις συνέχεια για το επόμενο καλύερο μοντέλο.

  Σίγουρα, το τελικό προϊόν δε θα έχει μεγάλες διαφορές από το DK2, εκτός κι αν εμφανίσουν τη συσκευή με τα τελικά της specs στην Ε3. Σίγουρα θα υπάρξουν πολλά previews πολύ πριν διατεθεί η συσκευή και σίγουρα θα ξέρεις τι παίρνεις, αν το προπαραγγείλεις. Εκτός κι αν θέλεις να περάσει κανένας χρόνος, μέχρι να εμφανιστεί η έκδοση 2.0. Το ερώτημα όμως είναι, αν έχεις υπομονή…