Η NSA προσπάθησε να χακάρει τα App Stores των κινητών μας

Σε μία νέα είδηση που είναι αρκετή για να εξοργίσει οποιονδήποτε ζει εκτός της Αμερικής, γίνεται γνωστό πως η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας, NSA, ήθελε να μας φορτώσει κακόβουλο λογισμικό μέσα από τα App Stores των κινητών μας.

Apple_App_Store.jpg

Εξακολουθώ να απορώ γιατί όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν σκύψει το κεφάλι και αφήνουν την Αμερική, και τις ανεξέλεγκτες υπηρεσίες ασφαλείας της, να καταπατούν τα συντάγματα μας, τις ελευθερίες μας, τα δικαιώματά μας.

Αν ήταν μια χώρα, εντάξει, δεν θα μπορούσε “να πάει κόντρα” στην μεγαλύτερη υπερδύναμη του πλανήτη. Εδώ, όμως, μιλάμε για ΟΛΕΣ τις χώρες του πλανήτη, στις οποίες “κάνει κουμάντο με το έτσι θέλω” η μάμα-Αμέρικα!

Ναι, λοιπόν, σύμφωνα με νέα έγγραφα που διέρρευσαν από τον Edward Snowden, τσίμπησε το The Intercept και δημοσίευσε το CBC, η NSA σκόπευε να ενσωματώσει “λογισμικό που παρακολουθεί τον χρήστη” στα μεγαλύτερα App Stores για smartphones – όπως λέμε “της Apple και της Google” – ώστε να μπορεί να ελέγχει “τι λένε” και “πως χρησιμοποιούν τα κινητά τους” όσοι εγκαθιστούσαν σε αυτά εφαρμογές.

Όπως λέμε “όλοι μας”.

Ody's thoughts

Δεν θα γράψω περισσότερα για την όλη υπόθεση, διότι για άλλη μία φορά… τα έχω πάρει στο κρανίο, απορώντας σε τι σκατά κόσμο ζούμε, που έχουμε αφήσει τον νταή να μας κάνει κουμάντο.

Και είμαι, πια, και… σε ηλικία εγκεφαλικού.

Άει σιχτήρ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • e4rthw0rm
 • galacticusX

  Αρχίζω να αναρωτιέμαι, ο συντάκτης του άρθρου γιατί αγανακτεί; τί έχει να κρύψει από τις νόμιμες αρχές; μόνο οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες δρουν και οργιάζουν υπό καθεστώς ανωνυμίας και αδιαφάνειας.

 • ducklord

  Τα γενητικά μου όργανα. Αν δουν το μέγεθος και την ποιότητα τους, θα θέλουν να μου τα πάρουν για να τα μελετήσουν στα εργαστήρια, ώστε να χαρίσουν παραπλήσια σε όλους τους Αμέρικαν Μέηλς.

  Άει σιχτηρ πια, δηλαδής.

  Ναι, τα έχω πάρει με τους αλήτες, εδώ και χρόνια. Κάθε τέτοια είδηση απλά με τσιτώνει περισσότερο.

 • e4rthw0rm

  Δυστυχώς ακόμη και το unregistered κατήντησε άνδρο ανομίας, διαστροφής και συνομωτικής αταξίας…

 • galacticusX

  Καλέ μου άνθρωπε, χαίρομαι για τη σύμπτωση των απόψεών μας. Μόλις ξύπνησα και ετοιμάζομαι για την Κυριακάτικη λειτουργία, όπου φυσικά και θα σε δω. Θα κοινωνήσομεν και θα προσευχηθόμεν δια τη σωτηρία των ψυχών του απολωλότος αυτού ιστοτόπου….

 • ducklord

  Δεν κοιτάτε καλύτερα για κανένα απολωLotto, μπας και βγει κανά φράγκο; :-D