Το ρατσιστικό Apple Watch

Το έξυπνο ρολόι δεν αγαπά τους μαύρους και τις μειονότητες
Άλλο ένα κρούσμα ρατσιστικής τεχνολογίας έρχεται να ολοκληρώσει την εικόνα μιας παγκόσμιας κοινωνίας υπό διωγμό, που ασφυκτιά κάτω από τη μπότα του Λευκού Δυνάστη: όπως δήλωσε ο σχεδιαστής του Apple Watch, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την τεχνολογία βιομετρικών αισθητήρων του ρολογιού, η πράσινη δέσμη που ανιχνεύει τη ροή του αίματος, κάτω από την επιδερμίδα, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, και να μετρήσεις τους καρδιακούς παλμούς, όταν το άτομο έχει δέρμα με μεγάλες ποσότητες μελανίνης, ή φέρει τατουάζ.

Όπως δηλώνει ο υπεύθυνος της Apple, κατά τις δοκιμές του ρολογιού, δεν επιλέχθηκε μεγάλη ποικιλία ατόμων με διαφορετικές διαβαθμίσεις τονικότητας στο δέρμα. Έτσι, το ρολόγι δεν πρόκειται να λειτουργήσει σωστά σε μαύρους, μελαψούς και άτομα με τατουάζ στους καρπούς.

Όπως εξηγείται, δεν είναι εύκολο πράγμα να αναπτυχθεί τεχνολογία, η οποία θα είναι εξίσου επιτυχής σε όλα τα είδη επιδερμίδας, κι αυτό γιατί η πράσινη δέσμη ανίχνευσης του Apple Watch διαπερνά το δέρμα μέχρι το σωστό βάθος. Υπεριώδεις ακτίνες δεν περνάνε καν το δέρμα, ενώ κόκκινες δέσμες διαπερνάνε σε υπερβολικά μεγάλο βάθος, φτάνοντας μέχρι το κόκκαλο. Θεωρητικά μπορεί να αναπτυχθεί μια τεχνολογία που θα συνδυάζει δέσμες πράσινου και κίτρινου χρώματος, αλλά και πάλι χωρίς 100% εγγυημένα αποτελέσματα.

Η συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα του Apple Watch προέκυψε από παράπονα που αναρτήθηκαν στο Reddit, γνωστή πηγή παραπόνων και βαβούρας επί παντός επιστητού, τον τελευταίο καιρό. Η ίδια η Apple, μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει επισήμως τη συγκεκριμένη αδυναμία του Apple Watch, αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου, αν δεν έχει γίνει ήδη, να έχει ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών από τους γνωστούς-αγνώστους επαναστάτες και ακτιβιστές του καναπέως.

Galacticus's thoughts

Βλέπω τα εξαγριωμένα πλήθη με δάδες και δίκρανα έξω από το σπίτι του Tim Cook!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.