O Reese σε god mode!

Το συγκλονιστικό φινάλε του 4ου κύκλου του Person of Interest
Το Person of Interest, εκεί που πήγε να τα χαλάσει, γύρω στα μέσα του 4ου κύκλου, ανέβασε ξανά στροφές και κατέληξε με ένα εκπληκτικό φινάλε στο 22 επεισόδιο του 4ου κύκλου. Στο επίκεντρο η επική μάχη της Μηχανής με τον Samaritan και οι ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Harold, ο Reese και η Root, στην αντιμετώπιση του στρατού των πρακτόρων του και τη συνεχή παρακολούθηση του θανάσιμου και παντεπόπτη AΙ.

POI-FINALE-00

Εκεί που έλεγα ότι αποκλείεται να υπάρξει ισάξιο επεισόδιο με το φανταστικό “If Then Else”, το φινάλε ήρθε να ανεβάσει την αδρεναλίνη, αλλά και να στριμώξει ακόμη περισσότερο την αγαπημένη μας ομάδα, κάνοντας φοβερά δύσκολες τις συνθήκες που θα ξεκινήσει στον 5ο κύκλο. Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω λεπτομέρειες σχετικά με την πλοκή του επεισοδίου, ακόμη και αυτό το τέλος του αφήνει τους ήρωές μας στη μέση της φωτιάς, με άμεσο κίνδυνο να χαθούν τα πάντα.

POI-FINALE-02

Στο τελευταίο επεισόδιο έγιναν πολλές ανατροπές, άλλα περιμέναμε να εξελιχθούν και άλλα συνέβησαν. Αρκετά κεντρικά πρόσωπα έφυγαν από τη μέση, πρόσωπα κεντρικά στην αστυνομική πτυχή της ιστορίας. Και, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι καλύτερο, αν σκοπός είναι το σενάριο να επικεντρωθεί στη μάχη των ΑΙ. Μιλώντας για ανατροπές, ο τρόπος που ξετυλίχθηκε το καλά μεθοδευμένο πλάνο του Samaritan να διαλύσει κάθε αντίσταση από τις Μυστικές Υπηρεσίες, δίνει, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την ανατριχιαστική αίσθηση ότι πρόκειται για μια αδυσώπητη Τεχνητή Ευφυία, η οποία προχωρά μεθοδικά και βάσει ενός καλά καταστρωμένου σχεδίου προς τον τελικό της στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από μια απόλυτη ηγεμονία πάνω στο ανθρώπινο είδος. Ο Samaritan αποδεικνύεται μετρ της απάτης και αφήνει να αποκαλυφθούν και να πέσουν στην παγίδα του όλα τα πιόνια του αντιπάλου.

POI-FINALE-01

Για μένα πάντως, το πιο αξιομνημόνευτο σημείο τους επεισοδίου – και είναι αρκετά τα σημεία που θα θυμάσαι για μέρες, αφού το δεις! – ήταν όταν η Μηχανή έβαλε τον Reese σε “god mode”, όπως συνηθίζει να κάνει με τη Root. Τρομερά απολαυστικό! Από την άλλη, η απίστευτη προσήλωση στη λεπτομέρεια, που σε κάνει συχνά να πατάς “pause” για να εκτιμήσεις τη δουλειά που έχει κάνει ο Jonathan Nolan και η ομάδα του, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που το Person of Interest συνεχίζει να παραμένει φρέσκο και ενδιαφέρον. Μην ξεχνάμε ότι στον 5ο κύκλο η σύγκρουση θα κορυφωθεί, καθώς ο Samaritan έχει στρατολογήσει κόσμο και κοσμάκη, παίκτες στο ίδιο επίπεδο με τους πρωταγωνιστές μας, ενώ υπάρχει και η υπόθεση με τη Sameen, άλλο μεγάλο χαρτί στο μανίκι των σεναριογράφων!

Το κερασάκι στην τούρτα – ο συγκινητικός διάλογος Harold – Μηχανής, υπό τη μουσική υπόκρουση του “Welcome to the Machine” από τους Pink Floyd. Αριστούργημα!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.