Τα Windows, όπως τα ήξερες, πέθαναν. Τα Windows 10 είναι το τελικό “The End”;!

Η στάση της Microsoft απέναντι στην τελευταία έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της, Windows 10, δείχνει πως θα είναι η τελευταία “κανονική” έκδοση τους στην ιστορία της τεχνολογίας.

windows_10_009

Όλο και περισσότερες φήμες δείχνουν να επιβεβαιώνουν αυτό που υποψιαζόμασταν εδώ και τόσο καιρό: τα Windows 10 μάλλον θα είναι η τελευταία “αυτόνομη” έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Όπως λέμε “δεν θα υπάρξει επόμενη”. Τέρμα. The End.

Προφανώς αυτό δεν σημαίνει πως… τα Windows είναι παρελθόν, το αντίθετο, πως τα Windows 10 είναι το μέλλον – ένα μέλλον πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα απο “τον κόσμο των Windows” γενικότερα, μα που οι φίλοι “λινουξάδες” της παρέας, και ειδικότερα διανομών όπως η Gentoo, θεωρούν καθημερινότητα.

Βλέπεις, η νέα τάξη πραγμάτων ορίζει πως το λογισμικό – λογισμικό, δεν έχει πια φράγκα, αντίθετα με τις υπηρεσίες, τα “services”. Κανείς δεν δίνει, πια, €100, €200 και €500 για ένα λειτουργικό σύστημα, την εποχή που Linux και, κυρίως, Mac OS και Android διατίθενται με μηδενικό κόστος. Κανένας, όμως, δεν έχει και πρόβλημα να πληρώνει €5, €10, άντε, και €50 ανά κάποιο διάστημα, για να έχει πρόσβαση σε πραγματικά χρήσιμες “υπηρεσίες”.

Ody's thoughts

”Υπηρεσίες” που, βέβαια, στο κοντινό παρελθόν μπορεί να τις έβρισκες ως “πακέτο software”, μα… ας μην το κάνουμε θέμα.

windows_10_003

Έτσι, όλα δείχνουν πως τα Windows 10 θα είναι η τελευταία “έκδοση” των Windows και, ταυτόχρονα, η αφετηρία της ολοκληρωτικής μετατροπής τους σε “υπηρεσία”. Δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις ποτέ κάποια “επόμενη έκδοση” τους.

Κατεβάζοντας τις “αναβαθμίσεις”, τα patches και updates που θα διαθέτει η Microsoft για αυτά, ουσιαστικά θα τα “ανανεώνεις” κομματάκι-κομματάκι. Ανανέωση στην ανανέωση, θα αλλάζουν, θα αναβαθμίζονται, θα… μεταλλάσσονται, και έτσι μετά απο… δυο – τρια χρόνια αναβαθμίσεων, τα Windows “που θα έχεις τότε” θα είναι αρκετά διαφορετικά απο τα Windows “που είχες σήμερα”. Η μετάβαση απο τα μεν στα δε, όμως, θα γίνεται με μικρά βηματάκια, προοδευτικά.

Ως “υπηρεσία”.

Windows Store

Έτσι, πρακτικά, εξαφανίζεται η ανάγκη για “αυτόνομες εκδόσεις”, στην οποία είχαμε μάθει μέχρι σήμερα. Και όπως κατάλαβαν οι φίλοι λινουξάδες, στους οποίους αναφερθήκαμε νωρίτερα ακριβώς για αυτόν τον λόγο, πρόκειται για την προσέγγιση των λεγόμενων “rolling releases”, όπου όλο το λογισμικό, μαζί και το λειτουργικό σύστημα, παραμένουν “ρέοντα”, “ευέλικτα”, “μεταλλασσόμενα”, ανάλογα με τις ανάγκες και προσταγές της κάθε εποχής.

Ναι, λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα τα Windows 10 θα είναι η τελευταία έκδοση των Windows στην ιστορία του ever και η αρχή μιας νέας εποχής.

windows_10_002

Ody's thoughts

…και, ταυτόχρονα και ως ένα σημείο, και… το τέλος της πειρατείας για το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα, αφού αν χρειάζεται να κατεβάζεις νέα updates κάθε λίγο και λιγάκι, που όχι απλά “θα patch-άρουν κομμάτια του λειτουργικού συστήματος” αλλά μπορεί να φτάνουν σε σημείο να αλλάζουν την ίδια την δομή του, μάλλον θα είναι κομματάκι δύσκολο για τον κάθε θαμώνα του Πιράτ Μπέη να μπορεί να διατηρήσει αντίστοιχους ρυθμούς με cracked updates και αντιμετώπιση της όποιας “προστασίας”.

Και, εξάλλου, αφού όλα δείχνουν πως θα υπάρχει και “basic free plan” (για αυτό και το “τσάμπα update για τους νόμιμους κατόχους του προηγμένων εκδόσεων”), δεν υπάρχει καν λόγος για πειρατεία! Ποιός είναι τόσο… ηλίθιος να κατεβάζει πειρατικές εκδόσεις “δωρεάν” λογισμικού;!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Marios GM

  Σωστη σκεψη. Το θεμα ειναι βεβαια να υπαρχει και σταθεροτητα μετα την αναβαθμιση. Μην εχουμε και εκει τα προβληματα του linux που ξαφνικα μετα απο μια φαινομενικα ακινδυνη ενημερωση ή αναβαθμιση εχουμε…kernel panic.

 • galacticusX

  Τα Windows είναι σταθερότερα από ποτέ. Αν γίνουν μια barebone διανομή, ελεύθερη για όλους, αλλά με τακτική υποστήριξη για updates, θα γλυτώσει τη microsoft από τον εφιάλτη του fragmentation που μαστίζει το Android. Αλλά θέλω να δω νέα μοντέλα Lumia με επεξεργαστές x86 και κανονικό Windows 10, με Windows Phone interface σε κανονική χρήση και κανονικό desktop σε σύνδεση με εξωτερική οθόνη.

 • ducklord

  Αυτό ΔΕΝ την συμφέρει. Θα ήταν το τέλειο για εμάς, αλλά ΔΕΝ την συμφέρει: Η προσέγγιση της Microsoft είναι αυτή που έλεγα τόσα χρόνια πως αποτελεί “το μέλλον της τεχνολογίας” (ναι, είμαι μάντης, π’ ανάθεμα με), στην οποία αλλάζουν τα πρότυπα και οι χαρακτηρισμοί των συσκευών που χρησιμοποιούμε: δεν έχουμε, πια, υπολογιστή, παιχνιδοκονσόλα, κινητό. Έχουμε ΑΛΛΗ συσκευή για “core computing”, που λειτουργεί ως ένα σημείο και ως server “για όλα τα άλλα” (το PC), ΑΛΛΗ συσκευή για “ελαφρύ” computing και on the go ανάγκες (κινητό), ΆΛΛΗ συσκευή ως “κέντρο ψυχαγωγίας” (το xbox της). Όλες συνεργάζονται ως ένα σύνολο. Το PC μπορεί ακόμα και να μετακομίσει σε μια… ντουλάπα, ως “οικιακός server” και “αυτό που έχει περισσότερη ιπποδύναμη, αποθηκευτικό χώρο και ταχυτατη πρόσβαση στο δίκτυο”, στο οποίο μπορούν να “κουμπώνουν” οι άλλες συσκευές. Η κονσόλα “προωθεί υπηρεσίες και media στην κεντρική οθόνη του σπιτιού (και όχι μόνο)” ενώ το κινητό αναλαμβάνει το ρόλο αισθητήρων και “φορητής οθόνης για άμεση πρόσβαση σε όλα τα data μας και τις υπηρεσίες και games που χρειαζόμαστε/θέλουμε ανά πάσα στιγμή”.

  Αν κάθε συσκευή τα έκανε όλα, α) θα κόστιζαν περισσότερο και β) “θα έβγαζε λιγότερα” αφού θα μας αρκούσε ΜΙΑ απο αυτές. Μοιράζοντας ρόλους σε ένα ενιαίο σύνολο, με κοινό συνδετικό κρίκο ανάμεσα τους υποδομή (Windows core συστήματα και services, άσχετα απο αρχιτεκτονική) και περιβάλλον (το UI/UX τους, που τώρα πια είναι πανομοιότυπο σε όλα), μετατρέπονται όλες σε τμήματα μιας ενιαίας εμπειρίας που απλώνεται σε κάθε κομμάτι της ζωής μας. Και την συμφέρει και οικονομικά, αφού μας βάζει να αγοράζουμε ένα μηχάνημα για το Χ κομμάτι του συνόλου, ένα για το Ψ κ.λπ. κ.λπ.

  Με άλλα λόγια, αυτό που θέλεις θα γίνεται μεν, αλλά όχι απο το κινητό αυτόνομα δε: το κινητό σου θα μπορεί, μακροπρόθεσμα, να κάνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάνει η κονσόλα και το PC, αλλά “τραβώντας τα” απο εκείνα στη δική του οθόνη – ή όπου είναι συνδεδεμένο. Θα παρέχει μια βασική functionality, ένα 20% – 30% όσων θα περίμενες “απο εκείνα”, όταν “είναι μόνο του”, μα όταν βρίσκεται εντός του εύρους του ας πούμε “τοπικού δικτύου” σου, όπου βρίσκονται και εκείνα, θα έχεις πρόσβαση στο οτιδήποτε (με λογική a-la VNC / Windows Remote, χωρίς τις όποιες δυσκολίες).

  Έτσι το έβλεπα πάντα “να πηγαίνει το πράμα”, έτσι φαίνεται πως το οραματίζεται και η Microsoft, έτσι είχα γράψει πως “θα γίνει στο μέλλον” όταν είχε πρωτο-ανακοινωθεί το Xbox One.

  Δικαιώνομαι.

  Είμαι υπέρτατος.

  /ego mode OFF

 • galacticusX

  Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, η MS σκότωσε τα Windows RT και δε φαίνεται να της αρέσει ιδιαίτερα να φτιάχνει hardware που να βασίζεται σε ARM. Τώρα που η Intel έχει πλήρως ανταγωνιστικούς mobile επεξεργαστές, έχει ανοίξει ο δρόμος για κινητά Wintel. Οι καινούριοι Atom X “Cherry Trail” που μπήκαν πρώτα στο Surface 3, πρόκειται να μπουν στην επόμενη γενιά κινητών Windows. Δεν είναι σπέκουλα, MS και Intel έχουν ήδη κάνει συμφωνία. Απλώς το θέμα είναι πότε ακριβώς θα βγουν αυτά τα μοντέλα.

 • ducklord

  Όχι, αλλιώς το εννοούσα: πως η Microsoft ΜΠΟΡΕΙ μεν αλλά ΔΕΝ θα μας δώσει ΕΝΑ “μηχάνημα” που “να κάνει ό,τι και τα άλλα κομμάτια της εξίσωσης”. Θα μπορούσαμε να έχουμε ΕΝΑ Hololens που να δουλεύει ΚΑΙ ως κινητό, ΚΑΙ ως PC, ΚΑΙ ως Xbox One, άσχετα αν θα ήταν τραγικά γελοίο να κυκλοφορούμε με μια κρανούμπα, να της μιλάμε όποτε παίρνουμε κάποιον τηλέφωνο και να την κοτσάρουμε στην TV για να παίξουμε παιχνίδια και να δούμε ταινίες. ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει, αλλά ΔΕΝ.

  Το ίδιο, φυσικά, όπου “κρανούμπα” (Hololens) ένα smartphone με Win 10: ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ με “συγχρονισμό” ασύρματων joypads, εδώ που έχει φτάσει η ταχύτητα των mobile συστημάτων, να μας δώσει ένα κινητο-ειδές, ολίγον-τι-πιο-γκουμουτσέ απο τα άλλα, “συμβατό με τίτλους του Xbox One”, αλλά δεν. Θα μπορούσε να τρέχει “κανονικά apps των κανονικών Windows με κανονικούς x86, κανονικά”, αλλά δεν. Και αν όχι τώρα ή αύριο, κάποια στιγμή στο μέλλον.

  Αυτό εννοώ: πως δημιουργεί ένα ΣΥΝΟΛΟ συσκευών, “συμβατών” μεταξύ τους, που θα μπορούν η καθεμιά να παρουσιάζει ένα κομματάκι των λειτουργιών “των άλλων”, θα το έλεγες και “να μπαίνει ως ένα σημείο στα χωράφια τους”, π.χ. με τα Windows να έχουν Xbox One “app” με την οποία “μπαίνεις στο live και μανατζάρεις contacts και την κονσόλα σου”, ή ακόμα και να ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ (γουάου!) την κονσολούμπα σου απο το “μπορώ να κάνω και εγώ τα ίδια αλλά δεν με αφήνει η Microsoft γιατί τότε δεν θα πούλαγε Xbox” PC σου.

  Κάνω λάθος;

  EDIT: να προσθέσω πως, εντάξει, το “κινητό – Xbox” ΕΙΝΑΙ κομματάκι υπερβολικό με βάση τη σημερινή κατάσταση της τεχνολογίας, αλλά ένα… “tablet – Xbox One” ΔΕΝ είναι και τόσο τρελό. Και το Surface tablet είναι, αλλά το hardware του είναι απειλητικά κοντά σε αυτό των Xbox One – PS4.

 • galacticusX

  Και πάλι ωραία όλα αυτά, αλλά εγώ δε σου μιλάω για μια ουτοπική σούπερ μηχανή που θα τα κάνει όλα, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Μιλάω για ένα πιο ευέλικτο κινητό. Σου λέω τι έχουν ήδη ανακοινώσει: νέα γενιά Lumia με Intel CPU, Windows 10 και Continuum. Ο στόχος τους είναι ακριβώς να έχεις ένα κινητό, το οποίο, αν συνδέσεις με μεγάλη οθόνη, mouse και keyboard, να μπορείς να δουλεψεις σε desktop mode. Να δεις, που το είδα, που το είδα, α στο unregistered!
  http://unregistered.gr/2015/05/apps-software/windows-10-continuum/

 • ducklord

  Το ξέρω αυτό ρε συ. Το θέμα είναι πως ΔΕΝ έχουν μιλήσει ΠΟ-ΤΕ για “κανονικές x86 apps”, αλλά ΑΚΟΜΑ και αν το κινητό έχει επεξεργαστή x86, πιστεύω πως ΔΕΝ θα είναι “συμβατό με εφαρμογές x86 υπολογιστή” ΠΟ-ΤΕ “επίσημα”. Ανεπίσημα, να του χώσεις χεράτα Windows-Για-PCs, ναι, επίσημα, όσο θα έχει μια εκδοχή των “Windows Phone” (ακόμα και αν τα λένε “Windows 10 σκέτο – αλλά – φορ – μομπάϊλ”, όχι. Κάτι τέτοιο θα “κανιβάλιζε” τις πωλήσεις των άλλων αγορών της. Ομοίως για το Xbox One (που ενώ ΜΠΟΡΕΙ να είναι “κανονικό PC”, δεν), ομοίως για τα PCs (που ΜΠΟΡΟΥΝ να είναι “κανονικό Xbox One”, μα δεν).

  Πρόσεξε στο ίδιο το video που αναφέρεις πως μιλούν για εφαρμογές “γραμμένες εξαρχής ώστε να υποστηρίζουν ΚΑΙ τις δυο πλατφόρμες – μομπάϊλ και πισί – ταυτόχρονα”, ΌΧΙ για ΤΗΝ ΙΔΙΑ εφαρμογή που με κάποιο μαγικό τρόπο “προσαρμόζεται και στις δυο πλατφόρμες”. Θα πρέπει ουσιαστικά, εκεί που παλιά είχες ΜΙΑ εφαρμογή για το μεν και ΑΛΛΗ ΜΙΑ για το δε, τώρα αν είσαι dev να ετοιμάζεις… μιάμισυ αντί για δυο εφαρμογές: τον “πυρήνα” της εφαρμογής για mobile, μια άλλη εκδοχή του για desktop, και μετά να δημιουργείς ένα “υβριδικό” GUI (το υπόλοιπο “μισό” του “μιάμισυ”) που θα προσαρμόζεται σε κινητό – tablet – desktop mode με τη λογική των responsive sites / με τις σχετικές ας-τις-πούμε-“GUI-libraries” της συνολικής “πλατφόρμας Windows 10”.

  Είναι η ίδια λογική που υπάρχει π.χ.. με το QT, αν το ξέρεις – κάτι τέτοιο διαθέτει ΤΩΡΑ η Microsoft στους devs με τα Windows 10: έναν τρόπο να δημιουργήσουν το ίδιο backend σε δυο (ή περισσότερες) διαφορετικές εκδόσεις αλλά με “κοινή πρόσοψη”.

  Με όλα αυτά καταλήγουμε πως δεν πρόκειται να δούμε ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ εφαρμογές για PC να τρέχουν σε mobile για αρκετά χρονάκια ακόμα – τουλάχιστον, “επίσημα”. Θέλεις Steam στο κινητό; Δεν έχει. Θέλεις Crysis; Δεν έχει. Όχι επίσημα τουλάχιστον. Γιατί να σε καλύψουν πουλώντας σου ΕΝΑ “κουτάκι”, όταν μπορούν να σου πουλήσουν ΔΥΟ κουτάκια – και, μάλιστα, το ένα να λειτουργεί και ως… διαφήμιση του άλλου;

 • galacticusX

  ‘Ισως, αλλά κινητά δε φτιάχνει μόνο η MS. Κινητό=tablet με μικρότερη οθόνη και έχουμε ήδη full Windows tablets με 100 ευρώ. Οπότε δεν ξέρεις τι θα παίξει. Έτσι κι αλλιώς, ο στόχος του Continuum είναι παραγωγικότητα, όχι gaming. Συγκεκριμένα σενάρια. Office, surfing, social media, φωτό/βίντεο. Όσο για τις εφαρμογές, πρόκειται για εφαρμογές που θα προσαρμόζονται, όχι 2 ξεχωριστές εκδοχές. “What’s most fascinating about this experience is that when launch apps
  from this menu using the external display (and keyboard and mouse) those
  apps run full-screen on the external display and adapt to the size,
  orientation and resolution of that display. In other words, an app like
  PowerPoint for Windows 10 will of course run full-screen on both the
  phone’s screen and on an external display, but it will look
  different—adapt—for each.” – https://www.thurrott.com/mobile/windows-phone/3238/here-comes-continuum-for-phones

 • ducklord

  Δεν θυμάμαι αν είναι πιο μετά ή πίσω στο βιντεάκι που λέει πως “φυσικά αφού ΕΜΕΙΣ φτιάχνουμε το Office ΕΜΕΙΣ το κάναμε να λειτουργεί `έτσι`, και αυτό θα μπορούν να το κάνουν και άλλοι devs που δημιουργούν εφαρμογές ΓΙΑ ΤΑ WINDOWS 10”. Πρόσεξε, ΟΧΙ “για PCs”, ΟΧΙ “οι εφαρμογές που ΗΔΗ υπάρχουν για PC”. Μιλάει για φάση ολόιδια (μα ολόιδια) με το διαχωρισμό desktop – “metro” apps που είχαν στα Windows 8. Απλά τους άλλαξαν όνομα. Αναφέρεται, δηλαδή, σε ΝΕΕΣ “metro apps”, αλλά και πάλι, “metro apps”, που “θα τρέχουν και στις δυο πλατφόρμες”.

  Πρόσεξε τους όρους που χρησιμοποιεί: “the full desktop Excel / Outlook EXPERIENCE”. Η προσθήκη του “experience” αλλάζει το “τι λέει” και διαφοροποιεί τη φάση απο το “the full desktop Excel / Outlook `τελεία`”. ΔΕΝ βάζει εκεί “τελεία”. Μιλάει, δηλαδή, για ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ της “πλήρους desktop app”, αφήνοντας να εννοηθεί πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ διαφορές απο “το κανονικό office για κανονικά desktop PCs”.

  Με άλλα λόγια, η Microsoft ΔΕΝ σκοπεύει να σου δώσει “πλήρες PC σε κινητό Windows 10”. Για αυτό που λες, πως ίσως άλλος το κάνει, μαζί σου, και είμαι 200% σίγουρος και εγώ πως, ναι, κάποιος ΘΑ το κάνει. Αλλά… Ανεπίσημα και κομματάκι “παράνομα” (εννοώντας “χωρίς την έγκριση της Microsoft”). Άρα, οι… συνήθεις ύποπτοι, Κινέζοι. ΔΕΝ περιμένω την Microsoft να επιτρέψει την κυκλοφορία “Windows 10 – PC έκδοση – συμβατών smartphones και φτηνών tablets” δίνοντας “κανονικές” άδειες κυκλοφορίας για αυτά. Ακριβώς όπως ΔΕΝ θα επέτρεπε την τσαμπέ-ολέ διάθεση Xbox One εξομοιωτή για τα PCs χωρίς μια κάποια… μάχη :-D

 • galacticusX

  Γιατί κολλάς στο παράνομο-ξεπαράνομο, αν τη βολεύει την MS, το όραμα της MS κλπ. Τα δεδομένα είναι ότι α) θα έχουμε κινητά με συνειδητά ολοκληρωμένη υποστήριξη desktop, για δουλειά με ποντίκι και πληκτρολόγιο και β) ότι το μελλοντικό hardware θα ευνοεί το porting, ή και τη native εκτέλεση όλων των εφαρμογών, ακόμη κι αν χρειαστεί παράκαμψη τεχνητών περιορισμών.

 • ducklord

  Κολλάω στο ότι ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ περίμεναν όσοι αγόρασαν tablet με Windows RT, και είδες ποιό ήταν το αποτέλεσμα.

  ΑΛΛΟ το “στριμώχνω hardware PC σε ένα κινητό και του βάζω ΚΑΝΟΝΙΚΑ Windows-για-PC-που-τρέχουν-ό,τι-και-το-PC”, ΑΛΛΟ “αυτό που λέει η ίδια η Microsoft”, πως απο εδώ και πέρα οι devs μπορούν να δημιουργούν ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ εφαρμογές που τρέχουν ΚΑΙ στις δυο πλατφόρμες, και που “αν κουμπώσεις το κινητό σε οθόνη και χώσεις ποντίκι ΜΟΙΑΖΟΥΝ με desktop apps στη χρήση”.

  Είναι μεγάαααλη η διαφορά ανάμεσα στα δυο. Πες πως πήρες ένα κινητό “σαν αυτά που λέει η Microsoft”. Ερώτηση κρίσεως: ΤΙ θα τρέξεις σε αυτό; Τις εφαρμογές που έχεις ήδη στο PC σου; Μα, ΔΕΝ θα είναι “συμβατές” με αυτό – διότι, σου λέει, “το υποβόσκον λειτουργικό έχει τη στάμπα mobile”. ΔΕΝ θα στο επιτρέψει η ίδια η Microsoft – ΔΕΝ την συμφέρει, αφού έτσι θα σκότωνε τα desktop Windows και μαζί με αυτά όσους συνεργάτες της κατασκευάζουν τέτοια “μηχανάκια”, desktop PCs, laptops, “υβριδικά” tablet/notebooks.

  Εσύ το βλέπεις ιδανικά: “και γαμώ, θα έχουμε ένα πισάκι στην τσέπη μας που θα λειτουργεί και ως κινητό”. Εγώ σε ρωτάω: ΓΙΑΤΙ να σου πουλήσει ΜΙΑ συσκευή “που θα κάνει τα πάντα” όταν μπορεί να σου πουλήσει, η ίδια ή οι συνεργάτες της, ΔΥΟ συσκευές, ΕΝΑ κινητό ΚΑΙ ΕΝΑ PC, για να κάνεις την ίδια δουλειά; Τι απο τα δυο την συμφέρει περισσότερο;

  Να στο προχωρησω περισσότερο, με το παράδειγμα που σου είπα ήδη: πες σε ένα, άντε δυο χρόνια απο τώρα, θα έχουν τα smartphones hardware ίδιο ή και καλύτερο με το Xbox One; Θα έχουν. Θα αποκτήσουν “τα κινητά της Microsoft” συμβατότητα με το Xbox One; Τσού. Γιατί; Γιατί αν το έκαναν δεν θα μπορούσε να σου (χρυσο)πουλάει κονσόλες και “αποκλειστικά παιχνίδια”. ΓΙΑΤΙ, λοιπόν, περιμένεις πως ενώ ΔΕΝ θα κάνει κάτι τέτοιο με τις κονσόλες της, θα το κάνει με τα PCs; ΓΙΑΤΙ να κανιβαλίσει τη μια αγορά της για χάρη της άλλης, όταν μπορεί να τις έχει να συνυπάρχουν;