Τελικά τα SSD drives δε χάνουν δεδομένα, αν μείνουν εκτός λειτουργίας επί μακρόν

Οι ειδικοί μας λένε ότι οι δηλώσεις τους παρερμηνεύτηκαν από τα μέσα ενημέρωσης στο Web
Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφέρει την είδηση ότι ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας αποθηκευτικών μέσων, προειδοποιούσαν ότι τα SSD drives είναι επιρρεπή σε απώλεια δεδομένων, αν παρέμεναν επί κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς τροφοδοσία. Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος μηχανικός της Seagate, του οποίου τα πορίσματα παρερμηνεύθηκαν, οι εκτιμήσεις του αφορούσαν, όχι απώλεια δεδομένων, αλλά εκτιμήσεις σχετικά με τη διάρκεια καλής λειτουργίας SSD drives. Πιο συσγκεκριμένα, η αναφορά απευθυνόταν σε μεγάλες επιχειρήσεις με data centers υψηλών απαιτήσεων, στα οποία χρησιμοποιούνται SSD drives με εξαιρετικά εντατικούς ρυθμούς και αδιάλειπτη λειτουργία εγγραφών και ανανώσεων, κάτω από ακραίες και αντίξοες θερμοκρασιακές συνθήκες.

Σκοπός της έρευνας ήταν η εξέταση των πλέον ακραίων σεναρίων χρήσης σε επίπεδο enterprise και όχι η καθημερινή χρήση, κοινών καταναλωτικών drives, σε συνήθεις φόρτους δεδομένων, με λελογισμένο τρόπο και μέσα στις συνήθεις παραμέτρους περιβάλλοντος και λειτουργίας. Έτσι, αποδεικνύεται ότι μάλλον θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο μέλλον, όταν διαβάζουμε κάποια είδηση τεχνικού περιεχομένου, αφού, όπως φαίνεται, ακόμη και οι “έγκυρες” πηγές, που εμπιστευόμαστε για την ενημέρωσή μας, ενδέχεται να σφάλλουν και να μας οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα.

Galacticus's thoughts

Με άλλα λόγια, ηρέμησε, ο SSD σου δε θα σβήσει από μόνος του, αν τον αφήσεις για λίγο καιρό εκτός λειτουργίας

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
 • ducklord

  Λέτε ψέματα, κύριε! Είστε ποταπός, κακόβουλος, κίβδηλος και τροτσκιστής! Τα γράφετε επίτηδες όσα γράφετε διότι είστε βιτρίνα των εταιρειών ανάκτησης δεδομένων, που θέλουν να με αναγκάσουν να τους στείλω τους SSDs μου όταν χάσω τη συλλογή πορνογραφικών εικόνων με αρκούδες, αρκετών γιγαμπάιτς να σημειώσω, που έχω δομήσει με κόπο, μόχθο, ιδρώτα (για να μην αναφέρω αλλά σωματικά υγρά) και μεράκι εδώ και δεκαετίες.

  Δεν σας ακούω! Έχω ήδη προσθέσει μπαταρίες αυτοκινήτου στον υπολογιστή μου, ώστε τα δεδομένα να διατηρούνται πάντα φρέσκα όπως την πρώτη μέρα που τα συνέλεξα.

  ΦΩΤΙΑΑΑΑ!

  ΦΩΤΙΑΑΑΑααΑααα!

  FIRE exclamation mark…

  FIRE exclamation mark…

  Looking forward to hearing from you,

  Ody

 • galacticusX

  I know my way around computers…

  https://www.youtube.com/watch?v=NuPolrd9yuo