Οι SSD αρχίζουν να χάνουν τα δεδομένα τους σε μια βδομάδα

Αν μείνουν ανενενργοί, χωρίς τροφοδοσία

SSD drive

Αυτά μας λένε οι ειδικοί και εγώ ψάχνω πανικόβλητος τον SSD που είχα στο παλιό μου PC και έχω να τον χρησιμοποιήσω κανά μήνα. Σύμφωνα με τους τεχνικούς και ειδικούς επιστήμονες, οι σκληροί SSD δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για τήρηση backup, και οποιοδήποτε project απαιτεί την τήρηση εφεδρικών αρχείων σε δίσκο για παραπάνω από τρεις μήνες, πρέπει να χρησιμοποιεί οπτικά και μηχανικά drives.

Έτσι, η κατάλληλη τακτική είναι η δημιουργία image του SSD που θέλουμε να βγάλουμε από το PC και να αποθηκεύσουμε προσωρινά, αν θέλουμε να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των δεδομένων μας. Μάλιστα, όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία του χώρου που αποθηκεύουμε τον SSD, τόσο μειώνεται ο χρόνος που μπορούν να διατηρηθούν ακέραια τα δεδομένα, χωρίς να παρατηρηθούν αλλοιώσεις.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
  • ducklord

    Λογικό, και απορώ γιατί δεν το είχαμε σκεφτεί ποτέ! Εξάλλου, μιλάμε για τσιπάκια “προσωρινής μνήμης”, που λειτουργούν “offline” χάρη σε μπαταρίες με τις οποίες είναι εξοπλισμένοι οι SSDs. Αν η μπαταρία αποφορτιστεί, “δεν”. Και οι μπαταρίες λειτουργούν αποδοτικότερα σε ψυχρό κλίμα, ενώ όντως δεν μπορούν να τροφοδοτούν… στον αιώνα τον άπαντα μία συσκευή αν δεν ξαναγεμίσουν!

    Daaaamn! Και εγώ ανέβαλα πάλι και πάλι το να κάνω backup έναν SSD με Windows που “είχαν βαρέσει μπιέλα”. Πάει κοντά δίμηνο!

    Damn!

  • Marios GM

    Οι 7 μερες ισχυουν μονο αν ο ssd βρισκεται στους 25 βαθμους Κελσιου σε λειτουργια και 55 βαθμους στο σβησιμο. Διαφορετικα μπορουν να φτασουν και 52 εβδομαδες με θερμοκρασιες 40 και 30 βαθμους Κελσιου αντιστοιχα. Για enterprise ssd αυτο φτανει τις 10 εβδομαδες.