Μήνυση για κλοπή τεχνολογιών Virtual Reality στο δημιουργό του Oculus Rift

Ο αρχικός δημιουργός του Oculus Rift, Palmer Luckey, βρίσκεται στο… κακό άκρο μίας μήνυσης, από την εταιρία Total Recall Technologies, που ισχυρίζεται πως έκλεψε τις τεχνολογίες της για το δικό του σύστημα εικονικής πραγματικότητας.

Palmer Luckey, the creator of the Oculus Rift virtual reality gaming headset, at his workshop in Irvine, Calif.

Τελικά, αυτό το Oculus Rift είναι… καταραμένο! Όλο ακούμε πως θα το δούμε σε λίγο, όλο και… αναβάλλεται “για λίγο ακόμα”. Και τώρα, να και ένα νέο πρόβλημα στην πορεία του.

Ο δημιουργός του Oculus Rift, Palmer Luckey, από ότι φαίνεται τελικά, και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας Total Recall Technologies, δεν είχε την ιδέα “να φτιάξει ένα φθηνό σύστημα Virtual Reality απο κομμάτια smartphones”, απο μόνος του, όπως ήταν η επίσημη εκδοχή της ιστορίας μέχρι σήμερα.

Norway_Army_Oculus_Rift003.jpg

Ο Palmer εργαζόταν στην Total Recall Technologies, που με τη σειρά της ετοίμαζε ένα δικό της παραπλήσιο σύστημα.

Ή, τέλος πάντων, ένα “head mounted display prototype”, ένα “σύστημα απεικόνισης που το φοράς στο κεφάλι”, όπως το περιγράφει η ίδια.

Κατά την Total Recall Technologies, όταν ο Palmer “την έκανε” από την εταιρεία και άρχισε να εργάζεται στο δικό του project, χρησιμοποίησε σε αυτό πληροφορίες που είχε αποκομίσει από την εταιρία κατά το διάστημα 2011 – 2012, κατά το οποίο εργαζόταν για αυτήν.

Και, ως απόδειξη, η Total Recall Technologies αναφέρει πως ο Palmer Luckey είχε υπογράψει ένα “έγγραφο εμπιστευτικότητας”, πως λέμε “confidentiality agreement”, που δηλαδή όριζε πως ό,τι έκανε κατά την εργασία του στην εταιρεία “ήταν δικό της” και “δεν θα έπρεπε να διαρρεύσει παραέξω”.

palmer_luckey_003

Η εργασία του Palmer Luckey σε αυτήν φαίνεται πως αφορούσε στην οθόνη της συσκευής της, και είχε λάβει από την εταιρεία σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πώς θα μπορούσε να την βελτιώσει.

“Πληροφορίες” που, πάντα κατά την Total Recall Technologies, τελικά βρήκαν τον δρόμο τους προς την δική του πρόταση, το Oculus Rift.

Αναμείνατε εξελίξεις.

Ody's thoughts

…και δεν αποκλείεται και ΑΛΛΗ ΜΙΑ αναβολή για το Oculus Rift – αν και, έχοντας “πλάτες” το Facebook, μάλλον αυτή η πιθανότητα δεν είναι και τόσο μεγάλη. Απλά, κάποιοι θα πλουτίσουν περισσότερο από ότι υπολόγιζαν, με το Facebook “να τους τα σκάει” – αφού, θυμίζουμε, έχει αγοράσει το Oculus Rift και έχει “ποντάρει” μπόλικα σε αυτό.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.