Μέχρι ενάμισή χιλιάρικο θα σου κοστίσει η εμπειρία Oculus Rift

Θυμάστε, πριν λίγο καιρό, που οι δημιουργοί του Oculus Rift είχαν ανακοινώσει “τι PC θα χρειάζεται να έχεις για να μπορείς να το χαρείς”, με το κόστος του να αγγίζει η και ξεπερνά τα €1000; Ε, κάπου εκεί θα είναι. Συν 500 για την κρανούμπα.

Elders_VS_Oculus_Rift.jpg

Σε ομιλία του στο Code Conference, ο CEO της Oculus, Brendan Iribe, δεν είπε πάλι ότι είχαν πει, δεν ανέφερε πόσο θα κοστίζει η ίδια η κρανούμπα Oculus Rift, μα ξεκαθάρισε πως η “εμπειρία” Oculus Rift, δηλαδή της συσκευής πακετάκι με ένα “ικανό” PC, δεν ξεπερνά τα $1500.

Μην χαίρεσαι, όμως. Όχι… ακόμα. Είπε, επίσης:

Quote:

Υπάρχουν λύσεις που θα κοστίζουν περισσότερο (απο τα $1500) που θα σου δίνουν μία ακόμα πλουσιότερη, μεγαλύτερη εμπειρία holodeck.

“Όξω” έχουν αρχίσει να εκτιμούν πως με αυτό αναφέρεται σε πρόσθετα αξεσουάρ, για παράδειγμα ειδικά χειριστήρια, καλύτερα ακουστικά, και εγώ δεν ξέρω τι.

“Εδώ”, εμείς, εγώ για την ακρίβεια, εκτιμώ πως “άλλο εννοεί”, και… αρκεί για να μας πιάσει ταχυκαρδία.

IBM POwerPC

Ίσως, προσέξτε, ΙΣΩΣ λέω, αναφέρεται στο “βάθος” της απεικόνισης των παιχνιδιών, δηλαδή “στο πόσο μακριά θα υπολογίζει ο υπολογιστής την έκταση του κομματιού ενός ψηφιακού κόσμου που θα βλέπουμε μέσα από την κρανούμπα”.

Που μεταφράζεται ως “με καλύτερες κάρτες γραφικών θα μπορείς να δεις πιο μακριά”.

Και ξέρετε πόσο κοστίζουν “οι καλύτερες κάρτες γραφικών”, σε σχέση με τα μέτρια μοντέλα, δεν ξέρετε;

Εγκυκλοπαιδικά, το Witcher 3, “για να τρέξει τέλεια” – δηλαδή, με ακατέβατα τα 60fps, σε αναλύσεις πάνω απο 1080p, χρειάζεται μια, μπορεί και δυο… Titan X της Nvidia!

“Ναι, εκείνες που κοστίζουν κοντά στα $1000 η μια”.

Nvidia GeForce Titan X

Σκέψου, τώρα, στην πιο απαιτητική εφαρμογή της εικονικής πραγματικότητας, όπου δεν θέλεις να πέφτουν καρέ και ανάλυση, διότι αυτό θα σήμαινε πως θα πάθαινες και… αναγούλα, θα θέλεις “ό,τι καλύτερο”. Το “απλά μέτριο” δεν κάνει.

ΑΝ, λοιπόν, όντως εννοεί, όπως υποπτεύομαι, πως “θα μπορείς να παίζεις με μέτριες προς κακές ρυθμίσεις γραφικών σε σχετικά περιορισμένους κόσμους”, τότε cry them Charalambus σε σχέση με ό,τι ονειρευόμασταν για αυτό.

Ody's thoughts

Θέλεις Star Citizen; Πάρε ένα σιτάρ εμιουλέητορ, που χρειάζεται να κάνει ρέντερ μόνο ένα σιτάρ στην κρανούμπα σου, και πες και ευχαριστώ για τα $1500 που έσκασες.

Ακούς εκεί, “can it run Crysis”… Πφφ ρε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.