Εσύ πόσο μεγάλο τον έχεις – τον SSD; Η Fixtar τον έχει μεγαλύτερο!

Η Fixstar, που μάλλον δεν έχεις ξανακούσει, αλλά που τώρα την έμαθες, και σύντομα… θα θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα, ξεκίνησε τη διάθεση του πρώτου SSD με χωρητικότητα 6TBs!

ssd-6000M

Τα 6TBs αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες χωρητικότητες για οποιοδήποτε μέσο αποθήκευσης σήμερα, και αποτελούν κομματάκι σπάνιο “νούμερο” ακόμα και για τα “κανονικά desktop PCs”, με τους… γκουμουτσέ (συγκριτικά) δίσκους 3,5”.

Ανάθεμα, στην τηλεόραση βλέπουμε διαφημίσεις για laptops με δίσκους στο 1TB, και τον εκφωνητή καταχαρούμενο που μπορούν να μας προσφέρουν τέτοια “μεγάλη χωρητικότητα”.

Και εδώ έρχεται η Fixstar… κοπανώντας την πραγματικότητα στο κεφάλι με ένα ρόπαλο, δείχνοντας της “που θα έπρεπε να βρισκόμαστε σήμερα αν δεν προσπαθούσαν να αρμέξουν τις τσέπες μας εδώ και τόσα χρόνια”: στα 6TBs στις 2,5”. Και μάλιστα σε SSD που “τρέχει” στα 540MB/s!

Η “συσκευή” ακούει στο όνομα SSD-6000M και χρησιμοποιεί MLC NAND στα 15 νανόμετρα, σε συνδυασμό με έναν ειδικό controller, για να μπορεί να διαχειρίζεται “τέτοια” χωρητικότητα παρουσιάζοντας “τέτοιες” επιδόσεις.

Όχι, όμως, Βασιλάκη, το “είναι διαθέσιμος” δεν θα πει και ότι μπορείς να τον βρεις τα καταστήματα, ενώ μάλλον βρίσκεται πολύ μακριά απ’ όσο αντέχει η τσέπη σου. Για να καταλάβεις, δεν έχει ανακοινωθεί τιμή, δεν έχει ανακοινωθεί διάθεση, αν κάποιος ενδιαφέρεται, μπορεί άνετα “να επικοινωνήσει με την εταιρία”.

Συνήθως αυτό σημαίνει “πούλα το σπίτι σου και ένα νεφρό, και μετά πάρε μας τηλέφωνο”, αλλά όταν μπροστά σου έχεις την προοπτική να σου φορτώνουν στο τσακ-μπαμ οι HD τσόντες που κατέβασες απο τον Πιράτ Μπέη (διότι με τι άλλο θα γεμίσει ο μέσος χρήστης 6TBs;!), τι είναι ένα μάτσο τούβλα και ένα νεφρό; Έχομεν και backup (του νεφρού), άλλωστε!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.