Διαρροή του Game of Thrones, πήραν φωτιά τα κατεβαστήρια

Τέσσερα από τα δέκα επεισόδια εμφανίστηκαν στα torrent sites, μια μέρα πριν την επίσημη προβολή του 1ου επεισοδίου

Λίγο οι γιορτές του Πάσχα, λίγο οι δουλειές, ξεχάστηκα και λησμόνησα ότι η πέμπτη σεζόν του Game of Thrones έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και μία  εβδομάδα. Όπως διαπίστωσα, δεν είχα χάσει μονάχα ένα, αλλά τέσσερα επεισόδια του νέου κύκλου! Όντως, έχουν διαρρεύσει τέσσερα επεισόδια της σειράς και κυκλοφορούν στα δίκτυα torrent. Λίγη σημασία έχει που η ποιότητά τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή (πρόκειται για screeners δοκιμαστικών προβολών και χρήση κυρίως από reviewers), αρκεί και με το παραπάνω, ειδικά για τους φανατικούς φίλους της, οι οποίοι αδημονούν να “ρουφήξουν” νέα συναρπαστική σκηνή και εξέλιξη. Ασφαλώς, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν και hi-def αρχεία, μετά την προβολή τους στο HBO και τα συνεργαζόμενα τηλεοπτικά δίκτυα.

Φυσικά και δε θα καθίσω να αναπτύξω λογύδριο κατά της πειρατείας και των “ολέθριων” επιπτώσεών της στη βιομηχανία θεάματος, ούτε θα κάτσω να γράψω γελοία άρθρα όπως αυτό εδώ, που μας κουνάει το δάχτυλο και μας λέει να μην κατεβάζουμε από torrents γιατί η καημένη η HBO δε θα πουλήσει DVD και τα παιδάκια τους θα πεινάσουνε και θα αναγκαστούν να γίνουν λουστράκια στους δρόμους του Los Angeles. Τέτοιες αηδίες συνηθίζει να γράφει ο Ben Kuchera, το Polygon και όλα τα συναφή “gaming” και “pop culture” sites και για αυτό ο κόσμος τους έχει σιχαθεί και τους γυρίζει την πλάτη.

Εκείνο που έχει περισσότερη σημασία, είναι ότι τα τέσσερα πρώτα επεισόδια του 5ου κύκλου του Game of Thrones παρεκκλίνουν πολύ από το πηγαίο υλικό των βιβλίων του George R.R. Martin και όποιος θέλει να δει ακριβώς τα σημεία, που έχει αλλάξει η ιστορία στην τηλεοπτική σειρά, σε σχέση με τα βιβλία, μπορεί να το δει εδώ, αν και θα ήταν καλό να το αποφύγει, και να διαβάσει πρώτα τα βιβλία, αν δεν το έχει ήδη κάνει.

Galacticus's thoughts

Εγώ πάντως τα κατέβασα τα επεισόδια, τα είδα και μπορώ να πω ότι τα ευχαριστήθηκα αρκετά και παρατηρώ ότι η εξέλιξη αρχίζει να επιταχύνεται, για να μπορέσει να φτάσει στη σωστή κορύφωση στο τέλος του 10ου επεισοδίου. Μπορεί για ένα μήνα να μην έχω να περιμένω καινούριο επεισόδιο από το Game of Thrones, αλλά δεν πειράζει, έχω να περιμένω ακόμη τα δύο τελευταία επεισόδια από το Person of Internest, το ένα στις 28 Απριλίου και το άλλο στις 5 Μάη.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.