Το χαριτωμένο ρομποτάκι του νέου Star Wars, BB-8, δικό σου τα Χριστούγεννα!

Αφού αποκαλύφθηκε πως ο BB-8, το χαριτωμένο ρομποτάκι-μπάλα του νέου Star Wars, δεν ήταν “ειδικό εφέ” αλλά… υπαρκτό, τώρα μαθαίνουμε και πως θα μπορούμε να το αποκτήσουμε ως το τέλος του έτους!

bb-8_star_wars_004

Υπεύθυνη για την τεχνολογία που επιτρέπει στον BB-8 να κινείται είναι η εταιρεία Sphero, στην οποία έχει επενδύσει η Disney.

Η Sphero μέχρι σήμερα κατασκεύαζε… τηλεκατευθυνόμενες μπάλες, που μπορούσες να “κουμαντάρεις” μέσα από το iPhone σου. Τι διαφορά έχει ο BB-8 απο αυτές; Σχεδόν καμία, πέραν του ότι δεν είναι “απλά μια μπάλα”, μα έχει και ένα… κεφάλι “επάνω στη μπάλα”.

Star Wars Celebration 2015Έλα, όμως, που δεν είναι εφέ, μα υπαρκτός, αφού απο ό,τι φαίνεται βρήκαν τρόπο – πιθανότατα με ένα συνδυασμό… ρουλεμάν και γυροσκοπίων – να “σταθεροποιήσουν” το “κεφάλι” του επάνω στη μπάλα καθώς αυτή κινείται.

Και αφού το έκαναν για την ταινία, γιατί να μην το κάνουν και για ένα “παιχνίδι”, ακριβώς σαν αυτά που ούτως ή άλλως κατασκεύαζε η Sphero, μα αυτή τη φορά με την… επίσημη στάμπα του Star Wars;

Αν και , δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, εκτιμάται πως θα μπορούμε να το πάρουμε στα χέρια μας πως το τέλος του έτους, αλλά και πως το μέγεθος του δεν θα είναι ανάλογο με αυτό της ταινίας αλλά αρκετά μικρότερο, περίπου σαν ένα μεγάλο μήλο.

Και, ναι, και ο BB-8, όπως και τα… μπαλάκια της Sphero, θα είναι τηλεχειριζόμενος μέσα από το smartphone σου.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.