Τηλεοπτική σειρά το κλασσικό Galaxy Quest

Μια απο τις καλύτερες παρωδίες επιστημονικής φαντασίας, το Galaxy Quest που… “ξεφτίλιζε” το Star Trek, βρήκε το δρόμο του προς την τηλεόραση.

galaxy_quest_004

Η ταινία, που θυμίζουμε είχε σε κεντρικούς ρόλους τους Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell, Daryl Mitchell, Enrico Colantoni και σε πρώτη εμφάνιση των τώρα-κομματάκι-πιο-γνωστό Justin Long, “έσπαγε πλάκα” με όσα είχαμε δει μέχρι τότε στο Star Trek και τις παραπλήσιες “διαστημικές όπερες” του είδους.

Ody's thoughts

Προσωπικά, μου έχει μείνει η σκηνή με το… ξε-παρκάρισμα που σκάφους, με το τιτανο-διαστημόπλοιο “να βρίσκει στις άκρες του γκαράζ επειδή ο πιλότος ήταν αρχάριος”. Το υπόλοιπο το έχω ψιλο-κάψει. Ψιλό.

Galaxy QuestΗ τηλεοπτική σειρά ψήνεται από τον συγγραφέα και τον σκηνοθέτη της αρχικής ταινίας, τον Robert Gordon και τον Dean Parisot αντίστοιχα, πακετάκι με τον παραγωγό της Mark Johnson.

Ενώ, όμως, και οι τρεις “απο το παλιό project” δηλώνουν το παρόν και στο καινούργιο, αποτελώντας ως ένα σημείο εγγύηση για την ποιότητα του, δεν ακούστηκε αν θα ξαναδούμε και κάποιους από τους ηθοποιούς της ταινίας να επιστρέφουν μαζί τους.

Αυτό θα ήταν μεν το ιδανικό, αλλά, δυστυχώς, μάλλον είναι κομματάκι δύσκολο πια να συγκεντρωθούν τόσα μεγάλα ονόματα σε μία τυπική τηλεοπτική παραγωγή, οπότε έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται φήμες πως ίσως ακολουθηθεί μία προσέγγιση a-la “Star Trek: Next Generation”, με νέο πλήρωμα και κανα-δυο “από τους παλιούς” να “κάνουν guest” για να… “ενωθεί το franchise”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.