Το δίχρονο κοριτσάκι που μπήκε στην κατάψυξη

Οι γονείς του αποφάσισαν να το παγώσουν σε κρυογονική κατάσταση, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καρκίνου στον εγκέφαλο

Υπάρχουν εδώ και χρόνια εταιρείες, ειδικά με έδρα τις ΗΠΑ, οι οποίες υπόσχονται να διατηρήσουν στην “κατάψυξη“, είτε τον εγκέφαλό σου, είτε και ολόκληρο το σώμα σου, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα, θα σε επαναφέρουν στη ζωή και θα εξαλείψουν οποιοδήποτε πρόβλημα έχεις, είτε εξαιτίας του γήρατος, ή κάποιας ανίατης ασθένειας. ωστόσο, πρώτη φορά συναντούμε την περίπτωση που ένα παιδάκι, μόλις δύο χρονών θα καταψυχθεί με την κρυογονική μέθοδο.

Πρόκειται για ένα δίχρονο κοριτσάκι από την Ταϊλάνδη, το οποίο έχει προσβληθεί από σοβαρή περίπτωση καρκίνου στον εγκέφαλο, έχοντας ήδη χάσει το 80% του αριστερού ημισφαιρίου του, με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει το μισό του σώμα. Αφού υποβλήθηκε σε 11 επεμβάσεις και στον ορίζοντα διαγράφονταν δεκάδες χημειοθεραπείες και ακτινοβολήσεις, οι γονείς του αποφάσισαν να απαλλάξουν το παιδάκι από την απίστευτη ταλαιπωρία και το μαρτύριο και να αναθέσουν στην αμερικανική εταιρεία κρυογονικής, Alcor, να καταψύξει τον εγκέφαλο του παιδιού.

Το κρανίο του παιδιού, με τον εγκέφαλο, θα διατηρηθούν σε έναν ατσάλινο θάλαμο σε θερμοκρασία -196 βαθμών Κελσίου, σε εγκαταστάσεις στην πολιτεία της Αριζόνας. Το κόστος της διατήρησης του εγκεφάλου ξεκινά από τα 80.000 δολάρια και μπορεί να φτάσει τα 200.000, αν πρόκειται να καταψυχθεί ολόκληρο το σώμα. Το θέμα είναι ότι τίποτε δεν εγγυάται ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο ιστός του ατόμου δε θα υποστεί ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη βλάβη, όπως επίσης ότι κανείς δεν ξέρει, πότε και από ποιους θα έρθει η ευκαιρία να αποψυχθεί το άτομο και να ιαθεί, με μεθόδους που είναι άγνωστες σήμερα…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.