Πώς είναι να σε ταπεινώνουν στο Internet;

Επειδή το bullying έχει γίνει πολύ της μόδας τελευταία, καλό είναι να θυμόμαστε ότι αυτοί που το κάνουμε τις περισσότερές φορες είμαστε εμείς. Έστω και άθελα μας.

fail_006.jpgΔεν πρόκειται να καθίσω να γράψω εδώ, τώρα, για τις φορές που έχω πέσει θύμα bullying στη ζωή μου – δεν μου αρέσουν αυτοί που κλαίγονται για τέτοιες καταστάσεις.

Αν και, ναι, έχω (πέσει, θύμα bullying), για λόγους που αντίθετα με τα άλλα παιδάκια τους καταλάβαινα πολύ καλά ακόμα και τότε, όταν ήμουν μικρός: επειδή ήμουν ολοκληρωτικά άχρηστος σε οτιδήποτε είχε να κάνει με τον αθλητισμό.

“Τότε” ο αθλητισμός ήταν “αυτό στο οποίο έπρεπε να είσαι καλός για να σε αποδέχονται τα άλλα παιδάκια στο σχολείο”.

Αλλά και επειδή… ψεύδιζα, και εξακολουθώ να ψευδίζω, κάνοντας κάθε προσπάθεια προφοράς του “ρ” να ακούγεται σαν “ου”.

Ody's thoughts

…το οποίο δεν το θεωρώ μειονέκτημα, αλλά κάτι θετικό, αφού σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των γύρω μου με βοήθησε να αναπτύξω μια εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ με έμφαση σε οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτοσαρκασμό και… μιζέρια (πως λέμε “black humor”).

Τι φοβεουό, τι τρομεουό, που δεν μποουώ να πω τ’ ωμέγα. Ένα τέτοιο π(ου)άμα.

Όχι, όμως, το θέμα μας δεν έχει να κάνει με αυτό. Είναι απλά μία πρόταση να δεις το άρθρο προς το οποίο παρέχουμε ένα link στην πηγή μας, που μιλά για το νέο είδος του ψηφιακού bullying, την ιντερνετική ταπείνωση, που ξεκινά από μία αυθόρμητη κίνηση της στιγμής, δίχως δεύτερη σκέψη, και καταλήγει να ταπεινώνει κάποιον, κάποια, κάποιο, στον αιώνα τον άπαντα.

Διότι ό,τι ανεβαίνει στο Internet, δεν κατεβαίνει. Ποτέ.

fail_002

Μια άμυαλη κίνηση από κάποιους που θεώρησαν ότι κάποιος που είδαν “είναι αστείος”, πως “αυτό που κάνει είναι τραγικό”, και η απόφαση τους “να μοιραστούν την γελοιότητα της υπόθεσης με άλλους”, δίχως να γνωρίζουν το παρασκήνιο της, το πώς ο άλλος κατέληξε “να είναι έτσι”, είναι συχνά-πυκνά η αφετηρία γέννησης ενός… meme. Σαν το παραπάνω.

Ή, έστω, μιας αστείας εικόνας, που θα αιωρείται για πάντα στα αόρατα ύδατα του internet, θυμίζοντάς στο θύμα της υπόθεσης πως αν δεν ακολουθείς τα πρότυπα ύπαρξης των Kardashians του πλανήτη, είσαι άξιος χλευασμού.

Η κοπέλα που γράφει το άρθρο, βέβαια, παραδέχεται πως όντως ήταν γελοία η κίνηση της – που δεν θα σου περιγράψουμε εδώ, αφού αξίζει να το διαβάσεις.

Και εμείς, από πλευράς μας, πρέπει να τονίσουμε πως το τι έκανε θα ήταν αστείο ακόμα και αν δεν ήταν “εύσωμη”.

Το ότι “τα είχε τα κιλάκια της” δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που βρέθηκε στο στόχαστρο μιας παρέας νέων που, με τα κινητά (με κάμερες) ανα χείρας, φρόντισε να την μετατρέψει σε celebrity του internet. Η… χαζομάρα της στιγμής ήταν η βασική αιτία.

“She did it wrong”, indeed.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.