Ο Iceman είναι gay…

…και χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι.

iceman_010

Στην νέα μανία της, όπως και πολλών άλλων αμερικανών, να είναι αυτό που λέμε “politically correct” και να δείχνει πως δεν ξεχνά τις όποιες… παραπονεμένες μειονότητες, η Marvel “το γυρίζει” για έναν από τους κλασικότερους υπερήρωες της, βάζοντας τον να ομολογεί πως, ναι, “είναι gay”.

Ο Iceman, λοιπόν, “ένα από τα ιδρυτικά στελέχη των X-Men”, ανακοινώνει στην Jean Grey, στο τεύχος 40 του all-New X-Men, πως, ναι, δεν είναι καν bisexual, είναι εντελώς καρα-gay. Δεν το λέμε εμείς έτσι, ο ίδιος το δηλώνει ως…

Quote:

…full gay…

…κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε, για να το θέσουμε απλά, ποιος χέστηκε για την σεξουαλικότητα των υπερηρώων; Μονάχα… εμείς, “οι κολλημένοι”, που έχουμε εδώ και καιρό ξεπεράσει την πραγματική εφηβεία και παραμένουμε σε μία αιώνια μετα-εφηβεία, συνεχίζοντας να αγαπούμε αυτά που μας άρεσαν και “τότε”.

Γιατί μπορούμε, όχι γιατί “είμαστε νιάνιαρα” ή… “περιπτωσάρες σαν τον Sheldon”.

Ody's thoughts

Εντάξει, όχι εντελώς.

Δεν έχουμε δει ποτέ παιδιά, ανήλικα ή σε προ-εφηβικό στάδιο, να πολυ-σκοτίζονται για το τι κάνει στο κρεβάτι του (και στον καναπέ, την τραπεζαρία, την μπανιέρα, μπλα-μπλα) κάποιος χαρακτήρας στα comics που διαβάζουν. Αν ρωτήσεις ένα παιδί “ποιος είναι ο Iceman” θα σου απαντήσει, αν τον γνωρίζει, “αυτός που βγάζει παγάκια”.

Ε, τώρα θα είναι “αυτός που γουστάρει άντρες”.

Ody's thoughts

Διότι, για να το πω για μια ακόμα φορά, ΑΥΤΟ είναι που προσδιορίζει το “ποιός είσαι” στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε: το αν “τον δίνεις”, αν “τον παίρνεις”, πώς το κάνεις και, bonus, αν έχεις πισινό σαν της Kardashian (που μπορεί να σου εγγυηθεί μια λαμπρή καριέρα ως… εμ… κάτοχος πισινού).

iceman_003Απο πλευράς μας, θα θέλαμε να προτείνουμε στην Marvel να ανακοινώσει πως η Jean Grey, περί της οποίας ο λόγος, δεν είναι “η Φοίνιξ”, “η κοκκινομάλα με τηλεπαθητικές δυνατότητες” κ.λπ., μα “αυτή που φιστικωνόταν με τον Κύκλωπα” που, με τη σειρά του, δεν είναι “αυτός που πετάει ακτίνες απο τα μάτια του” μα “αυτός που φοβάται πως δεν θα του σηκωθεί κατά την πράξη επειδή ανησυχεί αν θα πληγώσει το άτομο με το οποίο συνευρίσκεται αν του φύγει η ματο-προσωπίδα”.

Ομοίως ο Hulk δεν θα είναι “ο επιστήμονας που γίνεται πράσινο κτήνος όταν τσαντίζεται” μα “ο επιστήμονας που δεν μπορεί να βρει κάποια να συνευρεθεί επειδή κατά την τελική στιγμή της έκστασης παίζει και να του γίνει εικοσαπλάσιο το μόριο μετατρέποντας το έτερον ήμισυ σε σουβλιστό αρνί”, ενώ προφανώς ο Iron Man δεν είναι απλά ο “έχων μια πανέξυπνη και πάνοπλη πανοπλία” μα “ο μάστερ των gadgets” γενικώς – με ειδίκευση στους πάσης φύσεως δονητές.

Τέλος, κεντρικός χαρακτήρας θα πρέπει να γίνει ο Mister Fantastic απο τους Fantastic Four, γνωστός και ως “ο άνθρωπος λάστιχο”, για… προφανείς λόγους.

Και αυτά διότι “ισότητα” δεν είναι να ασχολούμαστε συνέχεια με τη σεξουαλική ζωή των gays και των καταπιεσμένων νοικοκυρών / έφηβων καταπιεσμένων λευκών αμερικανίδων. Αν θέλουν ντε-και-καλά να μιλάνε για το σεξ, θα πρέπει να μιλάνε για το σεξ ΌΛΩΝ. Όχι μόνο “των πιο καταπιεσμένων ομάδων” – που, στην τελική, απο ό,τι φαίνεται, δεν είναι “οι πιο καταπιεσμένες” μα απλά… “αυτές που κραυγάζουν περισσότερο”.

Φτεράαααααα…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.