Το μαγνητικό τρένο της Ιαπωνίας έσπασε το (δικό του) ρεκόρ ταχύτητας.

Η είδηση θα μπορούσε να έχει και τίτλο “πόση ώρα είπες πως θέλεις για να κάνεις το Κηφισιά – Πειραιάς;”… Κάπως έτσι…

maglev_japan_003

Με πόση ταχύτητα είπαμε τρέχουν τα τρένα και τα μετρά και τα λοιπά “βαγονάτα” στη χώρα μας; Ε, είμαστε για γέλια ή για κλάμματα – ανάλογα με το πώς το βλέπεις. Γουάϊ; Μπηκώζ το μαγνητικό τρένο που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ταχύτητας στην Ιαπωνία έσπασε και νέο. Κρατιέσαι; Κρατήσου, όπως θα κρατιόσουν και… αν ήσουν μέσα του:

(πιάσε φωνή Σεφερλή με χαζό ανέκδοτο)

ΕΞΑΚΟΣΑΑΑΑ ΤΡΙΑΑΑΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑΑΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΛΕΜΕΕΕ!

…και, ναι, καλά το διάβασες. Μιλάμε για 603 χιλιόμετρα την ώρα. Από έξι μέχρι και δέκα φορές γρηγορότερο από την μέση ταχύτητα του αυτοκινήτου σου – ή οποιουδήποτε άλλου μέσου μεταφοράς χρησιμοποιείς καθημερινά για τις μετακινήσεις σου.

maglev_japan_002Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν αρκετά χαμηλότερο, στα… εμ…

Πάμε πάλι…

ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΑΑ ΟΓΔΟΝΤΑΑΑ ΈΝΑΑααΑαα ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑΑαΑα!

…που και πάλι είναι απο έξι μέχρι και δέκα φορές γρηγορότερο απο τις ταχύτητες που βλέπεις καθημερινά. Αν είσαι Ο Μέσος Έλλην.

Την ταχύτητα των 603 χιλιομέτρων την ώρα διατήρησε για απόσταση περίπου 1,8 χιλιομέτρων. Εκτός αυτής φανταζόμαστε πως θα “έπεσε σε πιο φυσιολογικές ταχύτητες”, π.χ., α, δεν ξέρω, θα υπέθετα κάτι σε στυλ…

ΠΕΝΤΑΚΟΣΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑααΑαα ΤΗΝ ΏΡΑΑαΑα!

Ody's thoughts

…ή και 500. Μπορεί και 400. Και 250 να ήταν, προσωπικά δεν θα “με χαλούσε” καθόλου!

Αυτό δεν είναι τρένο, αυτό είναι το Enterprise!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.