Το χαρακτηριστικό του Linux που (θα έπρεπε να) ζηλεύουν ολοι οι άλλοι: The Fuck!

Όχι, δεν μας ξέφυγε κάποια κακή λεξούλα στον τίτλο, αυτό είναι το όνομα μιας νέας, φαινομενικά μαγικής εντολής που μπορείς να χρησιμοποιείς στο Linux: The Fuck!

linux_bash_003

Ως γνωστόν, ότι και αν σου πουν οι πιο φανατικοί του Linux, η αλήθεια παραμένει πως κάπου, κάπως, κάποτε, θα αναγκαστείς να καταφύγεις σε περιβάλλον κονσόλας και να πληκτρολογείς εντολές κατά την χρήση του. Και τότε, επίσης αναπόφευκτα, όλο και κάποιο λάθος θα κάνεις. Ε, τότε, ακριβώς τότε, θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο το The Fuck!

Πρόκειται, που λες, για ένα πρόγραμμα που μπορείς να εγκαταστήσεις και να αρχίσεις να χρησιμοποιείς ως εντολή, που έχει ως μοναδικό σκοπό ύπαρξης το να… διορθώσει την προηγούμενη εντολή που έγραψες λάθος!

linux_bash_002

Παράδειγμα:

Γράφεις…

Quote:

apt-get install firefox

…επειδή έτσι διάβασες, κάπου, κάπως, στο αδελφικό OSArena, πως θα μπορέσεις να εγκαταστήσεις τον Firefox στον υπολογιστή σου. Και σου πετάγεται ένα μήνυμα λάθους, που, για να παραδεχτείς την αλήθεια, δεν πολυκατάλαβες και τι έλεγε ακριβώς. Ποιά είναι η αντίδραση σου; Γράψ’την!

Quote:

Fuck

Αποτέλεσμα; Το Fuck θα αναλύσει την προηγούμενη εντολή σου, θα εκτιμήσει ποια είναι η (πιθανότερη) σωστή εκδοχή της και, τσούπ:

Quote:

SUDO apt-get install firefox

…και τα κεφαλαία, του sudo, δικά μας, για να είναι πιο ορατή η αλλαγή.

Καλό, έτσι;

Το άσχημο είναι πως, με τέτοιο όνομα, μάλλον θα σου είναι κομματάκι δύσκολο να το προτείνεις σε φίλους και γνωστούς με τους οποίους είσαι “κάτι-λιγότερο-από-κολλητός”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.