Αυτή είναι μια επική selfie

Tags:

Με φόντο το διάστημα

Samantha Cristoforetti

Η πρώτη ιταλίδα αστροναύτης, Samantha Cristoforetti, έβγαλε αυτή τη φανταστική selfie μέσα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, φορώντας ένα σακάκι εμπνευσμένο από το Star Trek και δείχνοντας έξω, στο σκάφος ανεφοδιασμού SpaceX Dragon, την ώρα της προσέγγισής του. Αλλά η όλη πόζα δεν είναι τυχαία: η Samantha Cristoforetti είναι ένθερμη οπαδός του Star Trek και της φανταστικής ηρωίδας Kathryn Janeway, πλοιάρχου του διαστημοπολοίου Voyager.

Η χειρονομία της εδώ είναι απομίμηση της αντίστοιχης της Janeway σε ένα επεισόδιο της σειράς, όπου το Voyager είχε σχεδόν εξαντλήσει τα ενεργειακά του αποθέματα και η Janeway δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις μηχανές “replicators” για να φτιάχνει το αγαπημένο της ρόφημα, δυνατό καφέ. Έτσι, όταν το Voyager έφτασε σε ένα νεφέλωμα με άφθονη ενέργεια πλάσματος, για να γεμίσουν τα αποθέματα του σκάφους, η Janeway έδειξε προς το νεφέλωμα και είπε “υπάρχει καφές εκεί έξω!”.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αστροναύτης δείχνει το σκάφος, έχοντας στο νου την ίδια ατάκα, επειδή ανάμεσα στις άλλες προμήθειες που φέρνει, είναι και μια μηχανή… εσπρέσσο, ειδικά φτιαγμένη για να λειτουργεί σε συνθήκες μειωμένης βαρύτητας. Η μηχανή έχει βαφτιστεί με το ευφάνταστο όνομα ISSpresso και αποτελεί απόδειξη ότι, ο άνθρωπος, όπου και να πάει, δε θέλει να κόψει τις απολαυστικές του συνήθειες, ειδικά για μια Ιταλίδα που έχει συνηθίσει να ξυπνάει με το εσπρεσσάκι της!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.