Τα μυστικά του Mass Effect 4

Ναι, υπάρχει ζωή μετά τον(την) Shepard!

Καλά θα κάνει ο Ducklord να τελειώνει με την τριλογία του Mass Effect, γιατί το 4o μέρος της σειράς βρίσκεται στα σκαριά και ετοιμάζεται, ερχόμενο από άλλον… γαλαξία! Πράγματι, αν πιστέψουμε την ακρίβεια των πληροφοριών που αναρτήθηκαν στο Reddit, το Mass Effect 4 θα συνεχίσει τη διαστημική εποποιΐα, αλλά σε διαφορετικό σκηνικό, με άλλους πρωταγωνιστές και άλλες προσκλήσεις.

Συγκεκριμένα, ένα άτομο, το οποίο ισχυρίζεται ότι τον περασμένο μήνα συμμετείχε σε μια online δημοσκόπηση σχετικά με το Mass Effect 4, δίνει πολλές και πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το τι θα περιέχεται σε αυτό. Η ιστορία του παιχνιδιού μεταφέρεται εκτός του Γαλαξία μας, στη γειτονική Ανδρομέδα και, ειδικότερα στο σύμπλεγμα συστημάτων Helius, στο οποίο επικρατεί αναβρασμός από τις συνεχείς συγκρούσεις φατριών και διάφορων ειδών εξωγήινων.

Στόχος του παίκτη θα είναι να καθοδηγήσει την ομάδα του, με το δικό του σκάφος, Tempest, και το πλανητικό όχημα Mako, στην επιτυχή εξομάλυνση των διαφορών, αλλά και την αποκάλυψη ενός νέου μυστηρίου, πίσω από την ύπαρξη ενός ακόμη αρχαίου πολιτισμού των Remnant. Το Mass Effect 4 υποτίθεται ότι θα διαδραματίζεται σε ένα χάρτη τριπλάσιας έκτασης από εκείνον του Mass Effect 3 και θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε από την πρώτη τριλογία, εξερεύνηση, ανάπτυξη χαρακτήρων, μάχες και καταιγιστική δράση, αλλά και την προσθήκη νέων στοιχείων, όπως στρατηγική και συλλογή πόρων.

Στο Mass Effect 4, τουλάχιστον όπως αυτό σχεδιάζεται, θα υπάρχουν αποστολές στις οποίες θα μπορείς, όχι μόνο να επιλέγεις μέλη του πληρώματός σου, αλλά και φίλους σου από το Internet, και να ολοκληρώσεις μαζί του την αποστολή, μετατρέποντας το παιχνίδι σε συνεργατικό multiplayer. Τα οφέλη από το multiplayer κομμάτι θα μεταφέρονται στην single player ιστορία, με τη μορφή πόντων εμπειρίας, με τους οποίους θα μπορείς να ξεκλειδώσεις νέα όπλα και επιπλέον δυνατότητες για τον χαρακτήρα σου.

Επίσης θα υπάρχουν αποστολές εξερεύνησης των μυστηριωδών αρχαιολογικών τοποθεσιών των Remnant, γεμάτα με κινδύνους και παγίδες (γίνε και συ διαστημικός Indiana Jones!), αλλά και καταλήψεις διαστημικών σταθμών της εχθρικής φυλής των Khet. Να σημειωθεί επιπλέον, ότι κατά την εξερεύνηση των εκατοντάδων διαθέσιμων πλανητών, θα μπορείς να αναβαθμίζεις και το όχημα Mako. Τέλος, ανάλογα με τις αποφάσεις και τις στρατηγικές συμμαχίες τις οποίες συνάπτεις, θα ξεκλειδώνεις εναλλακτικά μονοπάτια στο σενάριο και θα αποκλείεις άλλα, καθώς κάθε απόφασή σου μπορεί να προκαλέσει την εύνοια μερικών και την αντιπαράθεση άλλων φατριών, ως άμεσο αποτέλεσμα των ενεργειών σου.

Galacticus's thoughts

Να δούμε πόσα από αυτά τα ωραία και θαυμαστά υλοποιηθούν, έτσι όπως τα ονειρευόμαστε, γιατί μια σειρά όπως το Mass Effect μπορεί – και πρέπει, να βελτιώνεται συνεχώς και να διορθώνει τα προγενέστερα λάθη!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.