Παίζει να δούμε Alan Wake στο Xbox One

…και η Remedy δεν αποκλείει και την πιθανότητα ενός κανονικού sequel.

Alan_Wake.jpg

Το Alan Wake ήταν ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια της τελευταίας… δεκαετίας, όχι τόσο λόγω της δράσης του αλλά του έξυπνου σεναρίου του. Σε αυτό, ο συγγραφέας Alan Wake αντιμετώπιζε μία σκοτεινή δύναμη που όχι απλά έμοιαζε να ξεπηδά από τις σελίδες ενός βιβλίου που είχε γράψει ο ίδιος, αλλά μάλιστα να το γράφει εκείνη πριν από αυτόν όπως την συνέφερε, με τον ίδιο τον συγγραφέα να αναγκάζεται να μετατραπεί σε άλλον έναν χαρακτήρα της ιστορίας του.

Το σενάριο θύμιζε συνδυασμό Stephen King με Twin Peaks και ολίγη απο X-Files, και η ατμόσφαιρα και η δράση του παιχνιδιού συμβάδιζαν με αυτό. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένας τίτλος που αγνοήθηκε από πολλούς και δεν εκανε τρελές πωλήσεις, μα που οι περισσότεροι που τον δοκίμασαν κατέληξαν να τον αγαπούν.

Οι περιπέτειες του Alan Wake “συνεχίστηκαν” μεν στο Alan Wake’s American Nightmare, μα στην πραγματικότητα αυτός ο τίτλος δεν ήταν μία πραγματική συνέχεια του πρώτου, τουλάχιστον από σεναριακής άποψης, μα μια κομματάκι ανεξάρτητη ιστορία που απλά έδινε στους οπαδούς του πρώτου τίτλου την δυνατότητα να ξαναμπούν στη θέση του πρωταγωνιστή και… να ξαναπαίξουν ό,τι είχαν παίξει, με λίγο λιγότερο σενάριο, λίγο περισσότερη έμφαση στη δράση.

alan_wake_2_002

Ο Sam Lake της δημιουργού του τίτλου, Remedy, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Polygon πως μπορεί το Quantum Break, που αναπτύσσεται για το Xbox One να είναι το βασικό νέο project τους, μα αυτό δεν σημαίνει και πως αποκλείεται να δούμε τον Alan να επιστρέφει.

Ήδη συζητούν με την Microsoft για μία πιθανή επανακυκλοφορία του πρώτου τίτλου στην νέα της κονσόλα, Xbox One, ενώ δεν αποκλείεται, αν… “κάτσει”, να δούμε και κανονικό sequel. Και, όχι, όχι “αποκλειστικά για τα εξμπόξια”.

Ο άμεσα ενδιαφερόμενος για ένα sequel θα ήταν, φυσικά, η Microsoft, αφού ο πρώτος τίτλος κυκλοφόρησε αρχικά αποκλειστικά στο προηγούμενο Xbox 360, με την ίδια σε ρόλο εκδότη. Αργότερα, βρήκε τον δρόμο του και προς τα PC, με τον Sam Lake να θυμίζει πως “τα πάντα είναι εμπορικές αποφάσεις”.

Με άλλα λόγια, ακόμα και αν δεν ενδιαφερθεί η ίδια η Microsoft για ένα sequel, ο ίδιος δεν αποκλείει να το δούμε να εμφανίζεται ανεξάρτητα, από τους ίδιους, π.χ. με χρηματοδότηση μέσω Kickstrter, η με την σφραγίδα κάποιου άλλου εκδότη, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα – Xbox, PC, PlayStation 4…

Ody's thoughts

Από πλευράς μου, όπως είπα, λάτρεψα τον πρώτο τίτλο που τον τελείωσα στο Xbox 360 μου (πριν μου… καεί – ανάθεμα το RRoD σου ρε Microsoft, ανάθεμα), και θέλω να το ξανα-μανα-τελειώσω και στο PC πριν παίξω και το American Nightmare. Μακάρι να δούμε ακόμα περισσότερα παραπλήσια παιχνίδια στο μέλλον, που να δίνουν εξίσου σημασία στο σενάριο τους όσο και στην δράση τους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.