Ο Adam Jensen επιστρέφει στο Deus Ex: Mankind Divided

Έτσι είναι, σταματάμε να γράφουμε για δύο μέρες και τότε, ακριβώς τότε, πρώτα διαρρέει και μετά ανακοινώνεται επίσημα ο νέος τίτλος σε μία από τις πιο αγαπημένες μας σειρές!

deus_ex_mankind_divided_001

Ακόμα και αν δεν κατάφερε να ξεπεράσει, ίσως ούτε καν να φτάσει τον πήχη που είχε θέσει ομολογουμένως πολύ ψηλά ο πρώτος τίτλος της σειράς, το Deus Ex: Human Revolution, που είδαμε πριν περίπου τρία χρόνια από την Square Enix, κατάφερε όχι μόνο να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για την σειρά αλλά και να αποδειχθεί μία μεγάλη κριτική και εισπρακτική επιτυχία.

Το σίκουελ ήταν αναπόφευκτο!

Η Square Enix είχε ανακοινώσει πως ετοίμαζε κάτι σχετικό με το σύμπαν των τίτλων, που θα βασιζόταν σε μία νέα Engine της. Και είχε μιλήσει για “Deus Ex Universe”, οπότε οι αρχικές εικασίες μιλούσαν για κάποιο MMO υπό ανάπτυξη. Δεν θα ήταν λογικότερο, όμως, να βλέπαμε πρώτα κάποιον single player τίτλο;

Και να’τος!

deus_ex_mankind_divided_004

Εγώ εδώ και εσύ εκεί

Το Deus Ex: Mankind Divided, όπως είναι ο πλήρης τίτλος του επόμενου παιχνιδιού στην σήμερα, ξεκινάει κομματάκι… ανώμαλα, αφού…

alert

Ακολουθούν spoilers για το Human Revolution. Αν δεν το έχεις παίξει, ΤΡΕΧΑ ΤΩΡΑ (και μετά έλα εδώ να μας πεις και εσύ πόσο κορυφαίο ήταν)!

…ακυρώνει τα τέλη του προηγούμενου τίτλου, δείχνοντας να αγνοεί επιδεικτικά τις λέξεις “συνέχεια” αλλά και “συνέπεια”. Ίσως και… “σεβασμός προς τους οπαδούς”.

Σε αυτό, λοιπόν, θα δούμε και πάλι ως κεντρικό πρωταγωνιστή τον Adam Jensen, που όμως τώρα πια Εργάζεται σε μία διακρατική οργάνωση που έχει ως στόχο την καταστολή “ενισχυμένων” τρομοκρατών.

Το σενάριο εξελίσσεται στο 2029, δύο χρόνια μετά τον προηγούμενο τίτλο. Θα επεκτείνει τη διαμάχη “κανονικών” vs transhumans (πως λέμε “αναβαθμισμένων”), απο όπου και ο υπότιτλος της “διχασμένης ανθρωπότητας”. Και, ταρατατάαα, θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο με τον πρώτο τίτλο της σειράς!

Ody's thoughts

Όπως καταλάβατε, μετά από αυτό μάλλον έρχεται το αναπόφευκτο reboot.

deus_ex_mankind_divided_002

Ο τίτλος θα διατηρήσει την λογική του Human Revolution όσον αφορά στο gameplay του, συνδυάζοντας σενάριο με ελευθερία επιλογών, όπλα με “cyber-δυνάμεις”, μπαμ-μπουμ με γρίφους.

Αναγνωρίζοντας, όμως, κατόπιν παρατήρησης του τρόπου με τον οποίο έπαιζαν το παιχνίδι οι περισσότεροι, πως η stealth πλευρά του ήταν πιο διασκεδαστική απο Το Δρόμο Των Όπλων, η Square Enix λέγεται πως προσπάθησε να “ανανεώσει” το ίδιο το κομμάτι της δράσης του τίτλου.

Ο Adam θα μπορεί να “παίξει” με νέες δυνατότητες, όπως έναν εκτοξευτή ηχητικών παλμών που μπορεί να αφήνει αναίσθητους ή και να εξολοθρεύει όποιον συναντήσει, έναν εκτοξευτή θραυσμάτων που επιτρέπει να… ξεκάνεις (ή, έστω, “οριζοντιώσεις”) τον άλλο απο απόσταση κ.λπ.

deus_ex_mankind_divided_003

Ίσως γι’ αυτό φαίνεται τόσο υπερκινητικός ο πρωταγωνιστής στο παρακάτω trailer με το οποίο μας αποκάλυψε η εταιρεία επίσημα τον τίτλο, όπου και, όπως ίσως προσέξεις, δίνεται περισσότερη έμφαση στη μάχη σώμα-με-σώμα και τα… πυροβολητά ανάμεσα στους χαρακτήρες από ό,τι στο σενάριο, σε σχέση, τουλάχιστον, με το αντίστοιχο trailer με το οποίο μας έχει αποκαλυφθεί ο προηγούμενος τίτλος.

Το Deus Ex: Mankind Divided αναμένεται σε PlayStation 4, Xbox One και, φυσικά, PC. Για το “πότε”, ούτε κουβέντα. Ακόμα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.