Η Sony αγόρασε – και “έκλεισε” – την OnLive

”All your game streaming are belong to us” θα έπρεπε να είναι το νέο σλόγκαν της Sony, που αστεία – αστεία αφού μετέτρεψε την Gaikai σε PlayStation Now και το Twitch σε… υπερδύναμη, “κλείνει” την OnLive.

onlive_004

Η OnLive, αν δεν την θυμάσαι, ήταν μία από τις πρώτες εταιρίες που δήλωσαν ειδίκευση στο games streaming. Όχι όμως όπως τα YouTube και Twitch του πλανήτη, “που απλά σου δείχνουν βίδεο”, μα όπως το PlayStation Now.

Που, αν δεν το γνωρίζεις, “τραβάει παιχνίδια ως video streams απο τους servers της Sony και σου επιτρέπει να τα παίζεις με τη μια στην κονσόλα σου – ή στην TV ή σε οτιδήποτε άλλο έχει οθόνη, παίρνει joypad και υποστηρίζει την υπηρεσία”.

Που, αν δεν το θυμάσαι, πριν το αγοράσει και μετονομάσει η Sony, ήταν μία ανεξάρτητη εταιρεία με το ονοματάκι Gaikai, βασικός ανταγωνιστής της OnLive.

Στο θέμα μας, λοιπόν. Στην OnLive.

Η OnLive, πάει. “Παλιά”.

Αυτή ήταν το θέμα μας. Όχι, εντάξει, ας πούμε και κάτι παραπάνω, για να δικαιολογήσουμε το ότι ο τίτλος μας αναφέρεται σε αυτό.

onlive_001

Η OnLive, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν άντεξε άλλο τον ανταγωνισμό, την πίεση, το στρές από τόσες λύσεις game streaming που έχουν εμφανιστεί τελευταία (ανάθεμα, ακόμα και το Steam και οι drivers της NVIDIA το υποστηρίζουν πια “ανάμεσα σε μηχανάκια που έχεις μέσα στο σπίτι σου”), και πάπαλα. Κατέβασε ρολά.

Η Sony έβαλε χεράκι στην όλη υπόθεση, αφού από οτι λέγεται αγόρασε τις πατέντες της εταιρείας, οι οποίες θα ανήκουν πια στην video game division της, ολοκληρώνοντας το πακέτο Gaikai – PlayStation Now, μετατρέποντάς το στην πληρέστερη λύση του είδους στον πλανήτη.

Αυτάαα! Τι, θέλεις να σου πούμε και άλλα; Δεν έχει άλλα. OnLive bye-bye, Gaikai είναι-πια-πλεηστέϋσο-και-μόνο, και η υπόσχεση για το αντίστοιχο “μιας Nova/Netflix για παιχνίδια, όλα τα παιχνίδια, σε οτιδήποτε έχει οθόνη και δυνατότητα streaming μέσω Internet και σύνδεσης με joypad”, που μας είχαν κάνει αμφότερες και περιμέναμε στα PC μας, είναι πια παρελθόν για τα καλά.

Μοναδική ελπίδα, που από ότι φαίνεται για εκεί το πηγαίνει στο μέλλον, να εμφανιστεί μια τέτοια δυνατότητα στο Steam. Αν και μάλλον η Valve, όπως μας έχει δείξει άπειρες φορές στο παρελθόν, προτιμά “να το παίζει εκ του ασφαλούς”, οπότε και μάλλον δεν θα της είναι και τόσο ελκυστική η ιδέα “να τρέχει servers στα γραφεία της για να παίζουμε εμείς απο αυτούς” όταν μπορεί, απλά και… δοκιμασμένα, να μας “στέλνει” τα παιχνίδια που διαθέτει μέσω Steam “με τον παραδοσιακό τρόπο” του download, όπως κάνει τόσα χρόνια.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.