”Πάνω” το surface, “κάτω” το Xbox για την Microsoft

Τα νέα Surface tablets της εταιρείας έφεραν περισσότερα έσοδα από όσα περίμενε, αλλά το Xbox One… συνεχίζει την πορεία προς τον πάτο.

XboxOne_Vancouver_2

Η Microsoft χαρακτηρίζει ως μία μεγάλη επιτυχία το Surface Pro 3 tablet της, που της έχει φέρει κοντά στα $713 εκατομμύρια μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, βελτίωση της τάξης του 44%.

Δυστυχώς όμως, το Xbox One δεν δείχνει να τα πηγαίνει και τόσο καλά. Αν και η εταιρεία δεν ανακοίνωσε αναλυτικά νούμερα, ανέφερε πως η χρήση του έχει αυξηθεί κατά 30%, πράγμα λογικό αφού τώρα πια έχει και περισσότερους χρήστες.

Αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται και εμπορική επιτυχία για την κονσόλα, με τη συνολική “πλατφόρμα Xbox” της Microsoft να παρουσιάζει πτώση της τάξης του 24% στα έσοδα της, σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αύξηση παρουσίασε και η ζήτηση για smartphones της οικογένειας Lumia, που πούλησαν 18% περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γύρω στα 8,6 εκατομμύρια “κομμάτια” στην αγορά.

Ομοίως αύξηση παρατηρησιακή δικτυακή υπηρεσία λύσεων γραφείου, Office 365, που τώρα πια έχει 12,4 εκατομμύρια χρήστες, αν και – πιθανότατα λόγω της διάθεσης δωρεάν εφαρμογών της… οικογένειας Office για smartphones και tablets απο την εταιρεία – τα έσοδά “του Office” (συνολικά) από πωλήσεις έχουν παρουσιάσει πτώση 41%.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.