Η OnePlus παρουσιάζει το “δικό της Android”, OxygenOS

Ένα από τα καλύτερα smartphones του πλανήτη (βάσει της αναλογίας του “τι σου προσφέρει για το κόστος του”), το OnePlus One, απέκτησε το αποκλειστικά δικό του λειτουργικό σύστημα.

oneplus_004Το OxygenOS αποτελεί το λειτουργικό σύστημα της ίδιας της OnePlus, για τις δικές της συσκευές της.

Η εταιρεία αποφάσισε να το δημιουργήσει όταν “τα τσούγκρισε” με την παρέα της γνωστής CyanogenMod, που παρήγαγε την “ROM” που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα η βασική συσκευή της OnePlus, OnePlus One (ανάθεμα τα ονόματα τους!).

Και αυτό βασισμένο στο Android, το OxygenOS δεν παρουσιάζει και τόσο σημαντικές διαφορές σε σχέση με κάθε παραπλήσια προσπάθεια.

Τα βασικότερα προτερήματα του έναντι των εναλλακτικών προτάσεων είναι η υποστήριξη κάποιων νευμάτων – για άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η εφαρμογή λήψης φωτογραφιών – και η έμφαση στον τομέα της παραμετροποίησης από τον ίδιο τον χρήστη.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.