Αγαπάω τον κόσμο όλο, τώρα που θα ‘ρθει κι ο Σόλο!

Δες το νέο teaser του Star Wars 7 και κλάψε από συγκίνηση!
Τι να γίνει, έχουμε τις αδυναμίες μας, μεγαλώσαμε, θα γεράσουμε και θα φύγουμε από τον μάταιο τούτο κόσμο παρέα με τον Πόλεμο των Άστρων. Αφού η εγχώρια παραγωγή μυθοπλασίας έχει να μας δώσει κάτι τις προκοπής από την εποχή του Ηρακλή και του Οδυσσέα, περίπου δυόμισι χιλιάδες χρονάκια πριν, πρέπει να αρκεστούμε στις επινοήσεις του Χόλιγουντ. Και όσο κι αν θέλουμε να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας και τον προβληματισμό μας με βιβλία, ντοκιμαντέρ και ταινίες πιο “σοβαρού” χαρακτήρα, έρχεται η ώρα να καθηλωθούμε πάλι, και ξανά και ξανά μπροστά από την οθόνη, μικρή ή μεγάλη και να αφεθούμε στη σαγήνη του φανταστικού σύμπαντος που έβγαλε από τη γκλάβα του ο Γιωργάκης ο Λούκας.

Κάθε φορά, ακόμη κι αν μας πρήζει με Jar-Jar Bings, με μιδιχλώρια, με εκνευριστικά νιάνιαρα, με κουκλάκια, και νέες εκδόσεις 3D-HD-Remaster-Hi-Res-THX-Super-Fidelity για εκατοστή φορά, όταν έρχεται η ώρα για νέα ταινία Star Wars, νιώθουμε κάπως έτσι:

Surprise

 

Αναμένοντας τα φετινά Χριστούγεννα, τα οποία θα γιορτάσουμε φυσικά, όχι για το “Θείο βρέφος”, αλλά βεβαίως για το Star Wars 7, μόλις δούμε το 2ο trailer, θα αισθανθούμε ξαφνικά μια αναπάντεχη, τεράστια χαρά: όχι πως δεν το ξέραμε, αλλά άλλο είναι να το περιμένεις νοερά, κι άλλο να το βλέπεις, έστω και για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο λόγος φυσικά για την επιστροφή του Han Solo, του ρόλου που έκανε διάσημο τον Harrison Ford. Πρέπει το trailer να φτάσει κοντά στο τέλος του, για να σε κάνει να πεταχτείς από τη θέση σου και να χοροπηδήσεις μέχρι το ταβάνι, γιατί, αλλιώς, όλο το υπόλοιπο θα σε αφήσει (μάλλον) αδιάφορο. Μπορεί να είναι επιβλητικό το σκηνικό στην αρχή, με το κολοσσιαίο Deathstar να έχει ναυαγήσει στην επιφάνεια ενός πλανήτη, αλλά η πραγματική συγκίνηση έρχεται στο 1:35…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.