Αποκαλύψεις σχετικά με τους Intel Skylake-S

Περισσότερα στοιχεία για τους διάδοχους των Haswell CPUs
Με τη διαρροή ορισμένων περιγραφικών διαφανειών παρουσίασης από την Intel, είμαστε πλέον σε θέση να ξέρουμε τι θα μας… ξημερώσει, κάποια στιγμή, γύρω στα τέλη του ’15, όταν ανακοινωθούν επισήμως οι επεξεργαστές “6ης γενιάς” από την Intel, με την κωδική ονομασία Skylake-S (ή απλώς Skylake για απλούστευση). Οι Skylake θα είναι φτιαγμένοι στην κλίμακα των 14 νανομέτρων, όπως οι Broadwell, αλλά θα πρόκειται για δυνατά chips, με στόχο τις απόλυτα υψηλότερες επιδόσεις και όχι τόσο την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως στην περίπτωση των Broadwell.

Τόσο η εσωτερική δομή των πυρήνων τους, όσο και το υποσύστημα γραφικών που θα ενσωματώνουν θα είναι διαφορετικό από εκείνο των Broadwell. Μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό… φρούτο και μια σειρά επεξεργαστών που πρέπει να περιμένουν με ενδιαφέρον όσοι θέλουν να κάνουν αναβάθμιση στο σύστημά τους. Οι high-end επεξεργαστές θα έχουν TDP 95W, σε σχέση με τα 88W των σημερινών top Core i7, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως δούμε υψηλότερους χρονισμούς και μεγαλύτερα περιθώρια overclocking.

Δυστυχώς δε λείπουν τα συνήθη τερτίπια της Intel, η οποία αλλάζει και πάλι το socket και μαζί με αυτό φέρνει καινούρια chipsets και βελτιωμένο data bus. κάτι που πρακτικά σημαίνει καινούρια έξοδα για motherboard. Τουλάχιστον, δε θα χρειαστεί να πετάξουμε τις μνήμες DDR3, γιατί ευτυχώς θα υποστηρίζονται, παράλληλα με τις νεώτερες DDR4.

Intel Skylake skylake-02 skylake-03
Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.