Οι τιμές των επεξεργαστών τράβηξαν την ανηφόρα

Όσο το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, οι ελπίδες σου για αναβάθμιση…υποβαθμίζονται!

Η συνεχής υποχώρηση του Ευρώ, έναντι του αμερικανικού Δολαρίου έχει προκαλέσει κύμα μεγάλων ανατιμήσεων σε προϊόντα τεχνολογίας, κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές στους επεξεργαστές. Βέβαια, μιλάμε για μια σχετικά περιορισμένη αγορά, αλλά πάντα υπάρχει εκείνο το κομμάτι των χρηστών που χτίζουν μόνοι τους το σύστημά τους και δεν αρκούνται σε ένα compact μηχάνημα, όπως ένα laptop ή ένα tablet.

Ειδικά τους τέσσερις τελευταίους μήνες, οι τιμές έχουν τραβήξει την ανηφόρα, με την αύξηση του κόστους να γίνεται περισσότερο εμφανής στα ακριβότερα κομμάτια, όπου προσεγγίζει το 25%. Αν, π.χ. πέρσι ήθελες να κάνεις μια σοβαρή αναβάθμιση και επέλεγες έναν επεξεργαστή Core i7-4790K, θα πλήρωνες, κατά μέσο όρο €320, ενώ τώρα η τιμή κοντεύει να ξεπεράσει τα €400! Κατά παράδοξο τρόπο, άλλα υποσυστήματα, όπως κάρτες γραφικών και motherboards δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα.

cpus-prices-going-up
Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.