Συνδρομητικό… YouTube;

Αν και η είδηση είναι καινούργια, η ιδέα ενός συνδρομητικού YouTube ουσιαστικά παίζει εδώ και χρόνια. Και τώρα, ίσως πραγματοποιηθεί.

YouTube_-_003.jpg

Με την πίεση από άλλες υπηρεσίες streaming video να αυξάνεται, και το Google Play Music να μην έχει αποδειχθεί και τόσο… μεγάλη αποτυχία, φήμες λένε πως ίσως η Google προσθέσει και στο YouTube ένα συνδρομητικό μοντέλο πρόσβασης.

Αν όντως γίνει κάτι τέτοιο, πληρώνοντας μία μικρή μηνιαία συνδρομή, οι χρήστες του θα μπορούν να έχουν προνομιακή πρόσβαση σε βίντεο που δημιουργούν… διάσημοι αστέρες του (κοίτα που φτάσαμε!), χωρίς διαφημίσεις, με τη στάμπα των YouTube Originals.

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει την υπηρεσία να αποκτήσει περισσότερα έσοδα, και να αρχίσει να πληρώνει περισσότερα όσους δημιουργούν περιεχόμενο για αυτήν (ή, έστω, “τους πιο πετυχημένους από αυτούς”, που τις φέρνουν και τους περισσότερους επισκέπτες / τις περισσότερες θεάσεις).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.