Το X-Files (μάλλον) επιστρέφει!

Στο παρά πέντε φαίνεται να είναι η Fox όσον αφορά στο να δώσει το OK για την παραγωγή ενός νέου X-Files – ναι, με τους ίδιους συντελεστές με το παλιό. Στάσου, μη χαίρεσαι (πολύ)…

x-files_001.JPG

Δυστυχώς, αν και ακούγονται φήμες εδώ και καιρό σχετικά με το ότι η κλασική σειρά, που… μας άφησε νωρίς (και με ένα τέλος, εντελώς γειά σου), θα επέστρεφε, και τώρα αυτό φαίνεται περισσότερο πιθανό από ποτέ, μάλλον… δεν θα το χορτάσουμε.

Και αυτό διότι ναι μεν οι δύο πρωταγωνιστές, David Duchovny (Maulder) και Gillian Anderson (Scully), καθώς και ο δημιουργός και βασικός παραγωγός της σειράς, Chris Carter, έχουν δηλώσει πως θέλουν να επιστρέψουν με τα χίλια στον κόσμο του X-Files, τώρα ο Mr. Duchovny… δηλώνει κουρασμένος και παππούς!

Ναι, ναι, σε έναν κόσμο που ο Liam Neeson πλακώνει κοντά-στα-εξηνταφεύγα ορδές ατόμων με τα μισά του χρόνια, ο Mr. Duchovny δηλώνει πως επειδή είναι, πια, γερασμένη η παρέα, και κουράζονται εύκολα, ναι μεν δείχνει πιθανότερο απο ποτέ να δούμε, επιτέλους, το X-Files να επιστρέφει, αλλά όχι ως κανονική, “πλήρη” σειρά, ή έστω όχι με έναν “ολόκληρο” κύκλο.

Πέντε – έξι επεισοδιάκια, και θα πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ για την προσπάθεια. Μετά, θα πίνουν τήλιο στις βίλες τους για να ξεκουράσουν τα γέρικα κόκκαλα τους που κουράστηκαν από το πολύ green screen.

X-Files 002Απο την άλλη, αυτή η δήλωση ενισχύει και την άποψη πως ίσως να ήταν καλύτερο αν επέστρεφε η σειρά να είχε διαφορετικούς, νέους πρωταγωνιστές, με τους παλιούς να παίζουν το ρόλο “μέντορα”.

Έλα, όμως, που αν γίνει κάτι τέτοιο, και… τολμήσουν να εμφανιστούν οι ίδιες φάτσες (Duchovny – Gillian – Carter) σε σειρά με το ίδιο όνομα αλλά διαφορετικό σενάριο και πρωταγωνιστές, οι οπαδοί της παλιάς – και μιλάμε για κάτι χιλιάδες άτομα – θα τους… πάρουν με τις σφαλιάρες! Ο λόγος;

Είπαμε: η σειρά τελείωσε με το αντίστοιχο ενός cliffhanger, και δίχως να έχει εξηγήσει “τι γίνεται στο τέλος του σεναρίου που προσπαθούσε να ολοκληρώσει για περισσότερα από επτά χρόνια”. Το να αγνοείς την όλη φάση και να προσπαθείς να ξεκινήσεις από την αρχή σιγοσφυρίζοντας αδιάφορα είναι το ίδιο με το να λές κατάμουτρα “χέστηκα που επενδύσατε τόσα χρόνια απο τη ζωή σας στην παλιά μας σειρά και μας φέρατε στην κορυφή, πάρτε τώρα μια νέα σειρά και κάντε το ίδιο και για αυτήν, και… θα δούμε αν θα την τελειώσουμε και αυτήν ή θα την παρατήσουμε στη μέση για καμία δεκαετία”.

Κοινώς, η νέα σειρά θα πρέπει να συνεχίσει το σενάριο της παλιάς. Και αυτό αυτομάτως σημαίνει πως θα πρέπει να έχει τους ίδιους πρωταγωνιστές. Και αυτό, αφού ο κύριος Duchovny νιώθει να του έχει πέσει ο πισινός τελευταίως-τελευταίως, σημαίνει πως ανάθεμα και αν θα δούμε περισσότερα από έξι επεισόδια.

Τουλάχιστον, ας κλείσουν το story, δημιουργώντας ταυτόχρονα, όντως, το υπόβαθρο για μία νέα, μελλοντική σειρά, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, και… θα έχουμε ολοκληρωθεί ως άνθρωποι (και φανατικοί fans).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.