Το Netflix πάει Αυστραλία!

Αν αναρωτιέσαι γιατί θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει το ότι μια αμερικάνικη υπηρεσία streaming videos επεκτείνεται στην Αυστραλία, είναι απλό: διότι αυτό σημαίνει πως θα έρθει και εδώ!

Netflix_-_006.jpg

Εντάξει, όχι τώρα, όχι αύριο, αλλά το Netflix ποτέ δεν έκρυψε πως θα ήθελε να εξαπλωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, και να μην μείνει περιορισμένο στην αγορά της Αμερικής. Εδώ και χρόνια παρέμενε “εκεί”, στα… πάτρια εδάφη, αλλά τώρα επεκτάθηκε και στην Αυστραλία.

Αυτό είναι, προφανώς, το πρώτο βήμα για την σταδιακή επέκταση του σε όλο τον πλανήτη, κάτι που μάλλον θα πρέπει να σε ενδιαφέρει αν βλέπεις ταινίες και σειρές. Διότι πρακτικά, πρόκειται για την streaming υπηρεσία που έχει… ξεκάνει όλους τους ανταγωνιστές της, κυρίως χάρη στο πολύ προσιτό κόστος των πακέτων που διαθέτει.

Για να καταλάβεις, τα κόστη που – λέγεται πως – θα έχει στην Αυστραλία κυμαίνονται στα $8,99 τον μήνα, για “standard” ανάλυση και προβολή σε μια οθόνη (αυτό είναι το… υπερ-τσίπικο πακέτο), $11,99 για ανάλυση HD και ταυτόχρονη παρακολούθηση σε μέχρι και δύο οθόνες, ενώ με $14,99 γίνεσαι large, πας στα 4K και μπορείς να βλέπεις μέχρι και σε τέσσερις οθόνες παράλληλα.

note

Σημειώνουμε πως οι τιμές είναι σε δολάρια Αυστραλίας.

Netflix_-_004.jpg

Όπως καταλαβαίνεις, μιλάμε για το αντίστοιχο του να πληρώνεις €15, άντε €20 το μήνα, για άμεση και αδιάκοπη πρόσβαση σε μια τεράστια συλλογή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, με εγγυημένα σήμα-κρύσταλο και πολυφωνικό ήχο όπως-θα-έπρεπε-να-είναι.

Όχι πακέτα σου-πιάνουμε-τον-πισινό, που παρέχουν ως κακές απομιμήσεις οι έλληνες πάροχοι, με πολλαπλάσιο κόστος.

Κοινώς, όταν (και… αν;!) “έρθει προς τα μέρη μας”, όοοολοι αυτού που μας διαφημίζουν τα “εναλλακτικά προνομιακά πακέτα ψυχαγωγίας τους”, θα μπορούν να βρουν μία σπηλιά να κρυφτούν απο την ντροπή τους, για να αποφύγουν το φτύσιμο μας.

Ody's thoughts

Για την ώρα στο Ελλάντα έχουμε περιπτώσεις σαν τη Digea, που χαίρεται να μας πρήζει εδώ και χρόνια πως έχει, πια, “κάλυψη ψηφιακού σήματος που αγγίζει το 95% του πληθυσμού”.

Που σημαίνει, επειδή είμαι αυτός που του αρέσει να βλέπει το ποτήρι ως όχι απλά μισοάδειο, αλλά εντελώς σπασμένο, πως η Digea είναι “περήφανη” που… άφησε χωρίς τηλεόραση ένα 5% του πληθυσμού! Που προφανώς είναι κόσμος σε απομακρυσμένες περιοχές, σε απομονωμένα χωριά, σε σημεία που, γενικά, χρειαζόταν την τηλεόραση, ως συντροφιά και βασική πηγή ενημέρωσης, περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους. Σίγουρα θα πίνουν νερό στ’ όνομα της.

Μπράβο Digea. Έφερες το ψηφιακό σήμα – χρειάστηκες ΜΟΛΙΣ μια πενταετία, και πάλι, αφήνοντας περισσότερους από 500.000 ανθρώπους (το 5% “που απομένει” απο πληθυσμό, χοντρικά, 11.000.000 ανθρώπων) χωρίς τηλεόραση. Εύγε.

Δεν θα έρθει η Netflix, με τον καιρό, και στα μέρη μας; Θα έρθει. Να δω χαρές και πανηγύρια που θα κάνετε τότε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.