Τελικά, το X-Files (όντως) επιστρέφει

Η πολυαγαπημένη κλασική σειρά θα επιστρέψει ακριβώς όπως είχαμε πει χθες. Μα, ακριβώς βρε παιδάκι μου!

X-Files

Μέχρι και… στον αριθμό των επεισοδίων έπεσα μέσα, αφού η επίσημη ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πως μιλάμε για μία limited series, διαρκείας έξι επεισοδίων, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι.

Όπως είχαμε πει, οι τρεις βασικότεροι συντελεστές της σειράς, ο παραγωγός Chris Carter και οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές, David Duchovny και Gillian Anderson, επιστρέφουν, δηλώνοντας καταχαρούμενοι που θα βρεθούν και πάλι στο ίδιο σύμπαν.

Και εδώ… αρχίζουν τα όργανα, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες μου για το ότι θα την έκαναν την βλακεία τους! Η επίσημη δήλωση του κύριου Carter, παράλληλα με την ανακοίνωση της σειράς, ήταν:

Quote:

I think of it as a 13-year commercial break

(…)

The good news is the world has only gotten that much stranger, a perfect time to tell these six stories.

…και σας το μεταφέρω απευθείας στα αγγλικά για να προσέξετε αυτό το “six stories” που αναφέρει στο τέλος. Αν το… “αποκωδικοποιήσεις”, με αυτό προφανώς εννοεί πως τα έξι επεισόδια του νέου αυτού, “bonus” κύκλου της σειράς, θα ενώνονται μεν μεταξύ τους και θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησε η σειρά, αλλά θα είναι αυτόνομα. “Αυτόνομα” όπως όλα εκείνα τα “επεισόδια – παραγέμισμα” που βλέπαμε ανάμεσα στα “επεισόδια – σεναρίου κορμού” κατά την αρχική προβολή της κλασσικής σειράς.

Unregistered---The-Gang-Bang-Theory---The-Sex-Files

Ναι, αυτό σημαίνει πως “αν περίμενες να σου δώσουν εξηγήσεις, θα σου δώσουν όσες προλάβουν σε 2 – 3 λεπτά κάθε επεισοδίου, διότι στα υπόλοιπα θα ψάχνουν κακοποιούς και τέρατα”.

Αυτό είχε έναν κάποιο χαβαλέ τότε, παλιά, στην πρώτη προβολή της σειράς, και δικαιολογούταν αφού δεν θα ήταν εύκολο να μας δώσουν πλήρεις κύκλους με “πυκνή μυθολογία” που να εξελίσει ένα κεντρικό σενάριο. Ελάχιστες σειρές το έχουν καταφέρει αυτό μέχρι σήμερα, με το Babylon 5 και το Breaking Bad να είναι οι μόνες που μου έρχονται στο νου απο όσες έχουν ολοκληρωθεί, και τα Game of Thrones και Orphan Black οι σημαντικότερες απο όσες “τρέχουν” που φαίνεται πως θα το καταφέρουν. Χωρίς πολλά-πολλά “παραγεμίσματα”.

X-Files 005

Έτσι, ενώ περιμέναμε περισσότερα από 10 χρόνια για να μάθουμε την πραγματική κατάληξη της ιστορίας της σειράς, ο βασικότερος συντελεστής της φαίνεται να θεωρεί πως αυτό είναι κάτι δευτερεύον, που θα προσπαθήσει, βέβαια, να μας δόσει, μέσα από έξι άλλες, αυτόνομες ιστορίες.

Ody's thoughts

Είναι σαν να πεθαίνεις απο ασιτία και να έρχεται κάποιος, αποφασισμένος να σε βοηθήσει, δίνοντας σου έναν… τσελεμεντέ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.