Ορίστε ή τσάμπα μουσική σου από το SXSW

Το φεστιβάλ μουσικής (και περίεργων ταινιών, παιχνιδιών, τεχνολογικών εξελίξεων) South by South West, συνηθίζει να διαθέτει δωρεάν τα κομμάτια που ακούστηκαν εκεί. Ορίστε τα φετινά.

sxsw_002

Αν δεν έχεις ξανακούσει για το SXSW, πρόκειται για ένα φεστιβάλ που εξελίσσεται κάθε χρόνο στο Austin του Texas των Ηνωμένων Πολιτειών. Αρχικά ξεκίνησε με στόχο την παρουσίαση μικρών, ανεξάρτητων αλλά πολλά υποσχόμενων μουσικών συγκροτημάτων, και με τον καιρό επεκτάθηκε ώστε να σε περιλαμβάνει και “περίεργες” ταινίες (εκεί π.χ. έγινε η πρώτη προβολή του Ex Machina, για το οποίο έχουμε μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν), και, τώρα πια, και παιχνίδια.

Ας μείνουμε όμως στην μουσική.

Κάθε χρόνο τα κομμάτια που ακούγονται εκεί βρίσκουν τον δρόμο τους online, με μηδενικό κόστος. Έτσι και φέτος οι υπεύθυνοι του SXSW διέθεσαν ένα αρχείο με όλα τα κομμάτια που ακούστηκαν εκεί, που ούτε λίγο ούτε πολύ έχει μέγεθος περίπου… 8,4GBs – ολόκληρη μουσική συλλογή!

Τα κομμάτια έχουν μορφή MP3 και είναι DRM-free, όπως λέμε “ξεκλείδωτα”, ώστε να μπορείς να τα ακούσεις όπου θέλεις, όποτε θέλεις, όσο θέλεις.

Τώρα, βέβαια, το αν θα είναι και του γούστου σου είναι άλλη υπόθεση, αφού μιλάμε κυρίως για πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες, ή που γενικά “δεν έχουν ακόμη καθιερωθεί στη μουσική σκηνή”. Που μεταφράζεται στο ότι “μάλλον για τους περισσότερους ούτε καν θα έχεις ξανακούσει”.

Φυσικά, το ότι δεν είναι ακόμη γνωστοί δεν σημαίνει και πως δεν είναι (έστω, κάποιοι) και καλοί. Και, εξάλλου… τσάμπα είναι, και ζούμε στην εποχή του broadband (σχεδόν όλοι), οπότε δεν σου κοστίζει και τίποτα να κατεβάσεις το πακετάκι, και αν δεν σου αρέσει, ότι δεν σου αρέσει, απλά το διαγράφεις μετά.

Info

Εδώ θα βρεις την επίσημη σελίδα με τα διαθέσιμα αρχεία, αλλά μάλλον, όπως επισημαίνει και το TorrentFreak, θα σου έρθει ευκολότερο να τα κατεβάσεις πακετάκι για να μην ψάχνεσαι.

Πρόσεξε επίσης πως από αυτήν, την τελευταία σελίδα, μπορείς να κατεβάσεις και τις συλλογές των προηγούμενων ετών, που συνεχίζουν να είναι διαθέσιμες. Θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από… μια πενηνταριά GBs!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.