Κινηματογραφικό σύμπαν a-la Marvel το… Transformers;!

Το Deadline αναφέρει πως η Paramount θέλει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την κινηματογραφική σειρά ταινιών Transformers, μετατρέποντάς την σε ένα τεράστιο σύμπαν στο-στυλ-της-Marvel.

transformers_003

Η Marvel έχει καταφέρει κάτι που έχουν καταλήξει να ζηλεύουν όλοι στο Hollywood: να δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό σύμπαν, όπου όλες οι ταινίες της ενώνονται σε ένα ενιαίο σύνολο. Ναι μεν δεν χρειάζεται να τις έχεις δει όλες “για να βγάλεις νόημα από αυτήν που βλέπεις σε μία δεδομένη στιγμή”, αλλά… καλό είναι, όντως, να τις έχεις δει όλες, αφού τότε μπορείς να καταλάβεις και περισσότερα για την καθεμιά ξεχωριστά.

Ακριβώς όπως και στα comics της, δηλαδή, όπου ο πρωταγωνιστής από μία σειρά comics μπορεί να έκανε guest στη σειρά ενός άλλου χαρακτήρα, που… απουσίαζε διότι είχε με τη σειρά του κάνει guest σε μια άλλη σειρά, άλλων ηρώων, που είχαν αφήσει τις δικές τους σειρές για να ενωθούν σε μια ζούπερ-ομάδα, που… μπλα-μπλα-μπλα.

Όλη αυτή η συνένωση ανάμεσα στις διαφορετικές ταινίες σημαίνει και πως κάθε μια από αυτές λειτουργεί ως η καλύτερη διαφήμιση για τις άλλες, πείθοντας το φιλοθεάμων κοινό να τις… τιμήσει όλες με τον οβολό του.

Αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε την Warner να προσπαθεί να κάνει το ίδιο με Batman, Superman και λοιπούς ήρωες της (μεγάλης ανταγωνίστριάς της Marvel) DC Comics, αυτός είναι ο λόγος που η Sony ψάχνεται με… εμ… με τους X-Men (δεν έχει και πολλούς άλλους αναγνωρίσιμους χαρακτήρες που να “κολλάνε” μεταξύ τους), αυτός είναι ο λόγος που, τώρα, η Paramount θέλει να κάνει το ίδιο με τους… εμ… με τους Transformers.

Ναι, τους Transformers.

Το βασικό πρόβλημα είναι πως ποτέ οι Transformers δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν ως αυτόνομοι χαρακτήρες, αφού ακόμη και ο πιο φανατίλας της παρέας οφείλει να παραδεχτεί πως, ευτυχώς ή δυστυχώς, ποτέ δεν είχε σκιαγραφηθεί αρκετά (ούτε καν ικανοποιητικά) ο χαρακτήρας του καθε robot.

Ο Optimus Prime είναι “ο chief”, ο Bumblebee “ο παιδικά χαζοχαρούμενος της παρέας”, ο… εμ…

Αυτάαααα!

Ε, αυτούς θέλει η Paramount να μετατρέψει στο δικό της “cinematic universe”, όπως είναι ο μοδάτος όρος της εποχής. Έχει, βέβαια, και έναν άσσο στο μανίκι της: τους… G.I. Joe!

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, υπάρχουν φήμες εδώ και καιρό σχετικά με το ότι δεν θα ήταν απίθανο ένα κινηματογραφικό crossover των δύο franchises! Και όσο άσχετα και αν φαίνονται μεταξύ τους, σε έναν κόσμο όπου το τέρας του Frankenstein έχει σαπακιάσει ουκ ολίγες φορές τον Dracula (χαρακτήρες, κατά τα άλλα, από άσχετα μεταξύ τους βιβλία, από άσχετους μεταξύ τους συγγραφείς, που γράφτηκαν σε διαφορετικές περιόδους και που έχουν ως μοναδικό κοινό παρονομαστή το ότι πραγματεύονται “τέρατα”)… όλα είναι πιθανά!

Ody's thoughts

Εδώ είδαμε fan fiction του Twilight να μετατρέπεται σε πετυχημένη σαδομαζό ταινία για σεξουαλικώς καταπιεσμένες νυκοκοιρές, μια χαρά “κολλάνε” οι G.I. Joe δίπλα απο τους Transformers!

Κάτι τέτοιο, λοιπόν, όλως περιέργως μάλλον όντως θα μπορούσε “να λειτουργήσει”, αλλά επίσημα μέχρι τώρα παραμένει απλά μία φήμη, ίσως μια ιδέα.

transformers_002

Η σχεδόν σίγουρη φήμη, που αναφέρει το Deadline, αφορά απλά στους ίδιους τους Transformers, και στο πώς η Paramount νιώθει ζήλεια-ψώρα για την επιτυχία της Marvel (Studios, τώρα πια), και “σέλει κι’ αυτή κοκό”.

Για αυτό το σκοπό λέγεται πως Akiva Goldsman, Michael Bay, Steven Spielberg και Lorenzo di Bonaventura έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, αναζητώντας μια στρατιά από συγγραφείς που θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα πολύ-τμηματικό sequel στην υπάρχουσα σειρά ταινιών. Που, επιπλέον, θα μπορεί να έχει και… spin-offs. Έτσι, για να πήξουμε στα τεράστια ανθρωπόμορφα robots.

Το πιο τραγικό με την όλη υπόθεση, βέβαια, είναι πως, δυστυχώς, οφείλουμε να το παραδεχτούμε πως, ως φανατικοί geeks… ναι, πιθανότατα θα τα δούμε όλα! Όσα και αν βγάλουν! Όχι; Όσο και αν… μισήσουμε τον εαυτό μας για αυτό!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.