Αντίο Terry Pratchett, και δώσε χαιρετίσματα στο… Χάρο

Ο αγαπημένος συγγραφέας μας άφησε την Πέμπτη. Σχεδόν αμέσως ακολούθησε petition προς… το Χάρο, αγαπημένο χαρακτήρα στα βιβλία του, να τον επιστρέψει!

Pratchett to give Richard Dimbleby lecture

Μετά απο χρόνια ταλαιπωρίας με τη νόσο Αλζχάιμερ, ο Terry Pratchett συνάντησε, τελικά, έναν απο τους αγαπημένους χαρακτήρες των βιβλίων του: το Χάρο. Ή Θάνατο. Ανάλογα με την απόδοση στη γλώσσα μας – ο ίδιος “τον έγραφε” απλά ως Death. Έναν “Death” έξυπνο, με χιούμορ, που όποτε εμφανιζόταν ΜΙΛΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

Και, τελικά, τον συνάντησε την Πέμπτη.

Ο επίσημος λογαριασμός του Terry στο Twitter “έπαιξε” με αυτή την ιδέα, δίνοντας ένα ιδανικό τέλος στη ζωή και το έργο του συγγραφέα μέσα απο τρία τελευταία tweets:

Quote:

ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ, ΚΥΡΙΕ ΤΕΡΡΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.


Quote:

Ο Τέρρυ πήρε το Χάρο αγκαζέ και τον ακολούθησε μέσα απο τις πύλες και προς τη μαύρη έρημο κάτω απο την ατέλειωτη νύχτα.


Quote:

The End.

Αντίο, Τέρρυ, και ευχαριστούμε για μια απο τις πιο διασκεδαστικές χιουμοριστικές σειρές φαντασίας, το έπος Discworld, που πρόλαβες να “απλώσεις”, όσο μας τίμησες με την παρουσία σου, σε 41 βιβλία, δυο παιχνίδια για υπολογιστές και κονσόλες και τουλάχιστον 2 (τηλε)ταινίες.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.