Η Boeing δημιούργησε… ενεργειακές ασπίδες!

Ξέρεις την Boeing ως κατασκευάστρια αεροπλάνων, αλλά δραστηριοποιείται γενικότερα στην ανάπτυξη στρατιωτικών τεχνολογιών. Η τελευταία της είναι βγαλμένη από το χώρο της επιστημονικής φαντασίας!

nuclear-bomb-explosion

Ναι, λοιπόν, η Boeing υποστηρίζει πως κατάφερε να δημιουργήσει ενεργειακές ασπίδες, ή, τέλος πάντων, ένα αντίστοιχο τους. Που θα πει το αντίστοιχο αυτού που έχεις διαβάσει σε τόσα βιβλία και δει σε τόσες ταινίες και σειρές, όπου ένα “στρώμα ενέργειας” καλύπτει ένα αντικείμενο ή κάποιον ‘ανθρωπο, παίζοντας το ρόλο ασπίδας από εχθρικά πυρά και… κακοτοπιές γενικότερα!

Ή, τουλάχιστον, “το έκανε” σε θεωρητικό επίπεδο, αφού δεν έχει να μας δείξει κάποια σχετική συσκευή (ή… αυτό λέει… χμμμμ… ), αλλά μια πατέντα που περιγράφει την “ενεργειακή ασπίδα” της.

Η πατέντα της περιγράφει ένα σύστημα που μπορεί να αναγνωρίσει τους κραδασμούς που παράγονται από μία έκρηξη βόμβας και, στέλνοντας παλμούς λέιζερ στο κατάλληλο σημείο, να ιονίσει τον αέρα ώστε να αποροφήσει την ενέργεια του ωστικού κύμματος – ουσιαστικά ακυρώνοντας το “χτύπημα” της έκρηξης.

Ody's thoughts

Ξέρεις, σαν τη “σφαίρα” που είχε ο Μαστρ’Αρχηγός στη γνωστή σειρά της Μπούνγκυ και, τώρα πια, 343 Industries. Ναι, βρε, το Halo! “Αυτό, αριστερά” (αν μας βλέπεις σε ψιλο-wide οθόνη, π.χ. τυπική HD).

Ο PatentYogi μάλλον θα σου το εξηγήσει καλύτερα:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.