Payback is a bitch

Καμπάνες εκατομμυρίων στους κινητοτηλεφωνάδες από ΕΕΤΤ

arnie-kapow

Έχεις ποτέ ευφρανθεί μέχρι τα μύχια της ψυχής σου, βλέποντας να απονέμεται δικαιοσύνη, έστω και σε ελάχιστο βαθμό, σε κάποιον απατεώνα; Έχεις αναφωνήσει ποτέ το χαρακτηρσιτικό επιφώνημα ευχαρίστησης “Αααααααααααααα, πολύ το φχαριστήθηκσ!!!!”, στο άκουσμα ενός τσουχτερού προστίμου για απατεωνιές και λαμογιές; Ε, αυτό ακριβώς μου συνέβη κι εμένα πριν από λίγο, όταν έμαθα ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (η γνωστή μας ΕΕΤΤ), έριξε καμπάνες συνολικού ύψους σχεδόν 5,5 εκατομμυρίων στις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Cosmote, Vodafone και Wind, εξαιτίας αυθαίρετων απορρίψεων αιτήσεων φορητότητας κατά το διάστημα 2011-2013 (φαντάσου τι έχει γίνει από το 2013 και μετά…). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική είδηση:

Quote:

Πρόστιμα συνολικού ύψους 5.486.000 ευρώ στις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, COSMOTE, VODAFONE και WIND επέβαλε η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για αυθαίρετες απορρίψεις αιτήσεων φορητότητας. Συγκεκριμένα, η ΕΕΤΤ έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών καθώς και αυτεπάγγελτων ελέγχων για αυθαίρετες απορρίψεις αιτήσεων φορητότητας καταναλωτών, επέβαλε για το χρονικό διάστημα από το 2011 έως και το 2013, τα εξής πρόστιμα: 1.223.000 ευρώ για την COSMOTE, 2.593.000 ευρώ για τη VODAFONE και 1.670.000 ευρώ για τη WIND, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, για την επιμέτρηση των προστίμων συνεκτιμήθηκε η έκταση της παράβασης ανά εταιρεία, ο συνολικός αριθμός των θιγομένων συνδρομητών, η προκληθείσα οικονομική βλάβη στους καταναλωτές, τα αυξημένα έσοδα των εταιρειών που προέκυψαν από τις διαπιστωθείσες παραβάσεις και η ανάγκη αποτροπής παρόμοιων αθέμιτων πρακτικών στο μέλλον.

Ακολουθεί personal rant – οι ευερέθιστοι ας μη συνεχίσουν την ανάγνωση

Φυσικά, σιγά μην ιδρώσει το αυτάκι των εταιρειών, καθώς, ενδεικτικά η Cosmote κερδίζει περίπου 450 εκατομμύρια ετησίως. Πέρα από τα παραπάνω, η κατάσταση με τους κινητοτηλεφωνάδες, αλλά και γενικά με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους έχει εκτραχυνθεί. Μόλις αντιληφθούν ότι καταθέτεις αίτηση για φορητότητα σε ανταγωνιστή, πέφτουν επάνω σου αμέσως και σπάνε τα τηλέφωνα για να σε παρεμποδίσουν. Χαρακτηριστικά θυμάμαι προσωπικά, πριν από λίγους μήνες, που την ίδια ημέρα που είχα καταθέσει αίτηση φορητότητας από τον OTE στη HOL, δέχθηκα τηλεφώνημα στις 9 το βράδυ από υπάλληλο του ΟΤΕ, η οποία μάλιστα είχε το θράσος να μου υπαγορεύσει την έγγραφη ακύρωση της αίτησης φορητότητας, την οποία έπρεπε να στείλω στη HOL όπως-και-δήποτε, την επομένη, αλλιώς το βίντεό μου θα καιγότανε, οι γάτες μου θα ψοφούσαν και ένα τσουνάμι θα έπνιγε το σπίτι μου.

Εντωμεταξύ ακόμη και σήμερα είμαι πεταμένος σε PCM διανεμητή, ακόμη περιμένω εγκατάσταση mini DSLAM από τον Μάιο του ’14 και πληρώνω 25 ευρώ (στην πραγματικότητα 28 μαζί με το ΦΠΑ), μόνο για τηλέφωνο, το οποίο θα έπρεπε να πληρώνω 16 ευρώ. Σε ερώτησή μου, γιατί εγώ να πληρώνω 50% πιο ακριβό το ίδιο πρόγραμμα, η απάντηση ήταν “η προσφορά ισχύει για τους νέους πελάτες”.

Πολλά τους τα έχω μαζεμένα και νομίζω πως κάποια από αυτές τις μέρες, καλά θα έκανα να τελείωνα τις παρτίδες με τον (π)ΟΤΕ, τραβώντας τους και μια ωραία καταγγελία στην ΕΕΤΤ, τώρα που άνοιξε το σερί μας. Και για τη Vodafone έχω αρκετά μαζεμένα, γιατί με θυμάται μονάχα για τους λογαριασμούς της, χωρίς να μου προσφέρει κανένα κίνητρο παραμονής στην υπηρεσία της, ενώ η μοναδική εταιρεία που με κάλυψε, είναι η Wind, η οποία με καλύπτει με το mobile Internet της, μέσω του οποίου μπορώ και επικοινωνώ μαζί, σου, φίλε geek συναγωνιστή και σύντροφε του τεχνολογικού προλεταριάτου. Άντε γειά μας!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.