15 χρόνια Total War

Η Creative Assembly μας ετοιμάζει κάτι καινούριο, στη σειρά των ένδοξων τίτλων στρατηγικής

Μετά από 11 διάσημα παιχνίδια στρατηγικής, που τιτλοφορούνται ως Total War και έχουν σημείο αναφοράς πραγματικές ιστορικές περιόδους, οι δημιουργοί τους, οσονούπω, θα στραφούν στον φανταστικό κόσμο του Warhammer, κάτι που περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και καψυποψία. Γιατί, αν κρίνουμε από την εμμονή τους να κάνουν τα παιχνίδια τους πιο “προσιτά” στο ευρύ κοινό, κατά κάποιον τρόπο μπαστάρδεψαν την αυθεντική συνταγή των παλιών Total War και αφαίρεσαν κάποια ουσιώδη στοιχεία στρατηγικής και συνοχής, μέσα στο gameplay, κάτι που είδαμε με απογοήτευση στο Rome 2.

Ακόμη χειρότερα, η απόπειρά τους να επεκταθούν και στο mobile gaming, με περίτρανο παράδειγμα το Total War: Kingdom, είχε τραγικά αποτελέσματα. Η Creative Assembly έχει ξεφύγει από την αρχική της τροχιά και, αντί να αφοσιωθεί στο πηγαίο της ταλέντο και την εξέλιξη της επιτυχημένης της φόρμουλας, με απώγειό της τη σειρά Shogun, αναζητεί την επιτυχία σε “σκοτεινά” μονοπάτια, με στόχο το κέρδος και όχι τη συντήρηση του καλού της ονόματος και της αυθύπαρκτης αξίας των παιχνιδιών της. Ελπίζω, με το Total War: Warhammer, να επανέλθει στην τάξη και να μας δώσει έναν τίτλο στρατηγικής, αντάξιο των παλιών, καλών της δημιουργιών.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.