Το Cities: Skylines της Paradox αντιμετωπίζει έξυπνα τους πειρατές

Ο νέος τίτλος της Paradox τα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι σήμερα όσον αφορά στις πωλήσεις του, και μάλλον θα συνεχίσει αφού η εταιρεία έχει ένα… πανούργο σχέδιο αντιμετώπισης των πειρατών!

cities_skylines_004

Ποιά είναι, άραγε, η “πονηριά” που σκέφτηκε η Paradox για να μπορεί να αντιμετωπίσει τους πειρατές που κατακλέβουν το παιχνίδι της; Είναι απλό: να είναι… σωστή ως εταιρεία και ως προς τους οπαδούς και πελάτες της.

Ναι, τόσο απλά!

Το… σατανικό σχέδιο της είναι αντίστοιχο με αυτό που είδαμε στον επίσης αρκετά επιτυχημένο τίτλο Magicka, όπου με στενή συνεργασία με το Steam, παροχής συχνών updates και πρόσθετου περιεχομένου, σκοπεύει απλά να καταντήσει… κουραστικό το να παίζεις την πειρατική εκδοχή, να πρέπει να κατεβάζεις μόνο σου τα updates χειροκίνητα, να μην μπορείς να παίζεις με άλλους, να μην είναι εύκολο να προσθέτεις περιεχόμενο που έχουν δημιουργήσει άλλοι χρήστες για τον τίτλο, κ.λπ. κ.λπ.

Με άλλα λόγια, με το Cities: Skylines αντί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πειρατεία… κουτσουρεύοντας τον τίτλο της, όπως έγινε στην διάσημη πια (για τα χάλια της) περίπτωση του Sim City, κάνει το αντίστροφο, προσπαθεί να παράσχει έναν τόσο καλό τίτλο και μία τόσο καλή συνολική εμπειρία στους νόμιμους παίκτες, ώστε κάθε προσπάθεια πειρατείας του να μοιάζει απλά περιττή, κουραστική, υποδεέστερη “του οριτζινάλε”.

Ody's thoughts

Εύγε Paradox. Κοίτα που υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν το προφανές: όσο πιο πολύ σέβεσαι τους πελάτες σου, τόσο πιο πολύ θα σε σεβαστούν και αυτοί.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.