Σε λίγο θα παίζεις Nintendo στο κινητό και το tablet σου. Επίσημα.

Μετά την τιτάνοτεράστια αποτυχία του Wii U, και έχοντας βρεθεί στην γωνία από τον ανταγωνισμό, η Nintendo κάνει αυτό που δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα έκανε: ετοιμάζει παιχνίδια για κινητά.

nintendo_entertainment_system_nes_006

Ναι, και όμως, “το αδύνατο που έγινε δυνατό”, που έλεγε και η διαφήμιση: η Nintendo, όντως, ετοιμάζει παιχνίδια που θα τρέχουν απευθείας στο κινητό σου, ή και το tablet σου, δίχως εξομοιωτές, δίχως αηδίες. “Απευθείας”. Και επισημότατα. “Δικά της”.

Εντάξει, για την ακρίβεια, όχι δικά της – δικά της, αφού δεν θα αναλάβει η ίδια την δημιουργία τους. Για αυτό συνεργάζεται με τη μεγάλη εταιρεία στο χώρο του mobile gaming, DeNA, που θα αναλάβει να δημιουργήσει νέους τίτλους με τους χαρακτήρες της Nintendo για τις πλατφόρμες όπου η ίδια δηλώνει ειδίκευση.

Ναι, αυτό σημαίνει πως δεν μιλάμε για μεταφορές υπαρχόντων τίτλων, που σύμφωνα με την ίδια τη Nintendo δεν θα ταίριαζαν και στην όλη εμπειρία του mobile, αφού είναι εξαρχής σχεδιασμένοι για κονσόλες. Αντίθετα, μιλάμε για νέα παιχνίδια, ολοκαίνουργιους τίτλους, “ξαδερφάκια” σε υπάρχουσες σειρές, που θα είναι σχεδιασμένοι ειδικά για smartphones και tablet.

nintendo powerglove 004

Ody's thoughts

Αν σου φαίνεται περίεργο… το ότι μας φαίνεται περίεργο το ότι Nintendo αποφάσισε να κάνει αυτή την κίνηση, σκέψου το έξης:

  • Τι αποτελεί εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία την πλέον σταθερή πηγή εσόδων για την εταιρεία;
  • “Οι φορητές κονσόλες της”.
  • Σε τι ξεχωρίζουν από τις αγωνιστικές προτάσεις, από άλλα ηλεκτρονικά τσέπης, από τα παιχνίδια που παίζεις στο κινητό και στο tablet σου;
  • “Στο ότι έχουν δικά της παιχνίδια, που φημίζονται για το gameplay τους, αλλά και γνωστούς, καθιερωμένους χαρακτήρες”.

Αν αυτά τα παιχνίδια, αυτό το gameplay και αυτοί οι χαρακτήρες έρθουν στο κινητό σου, θα είχες κάποιον λόγο να αγοράσεις μία από τις φορητές κονσόλες της;

Και για αυτό κάτι τέτοιο θεωρούνταν πάντα μια αυτοκτονική κίνηση, τόσο από την ίδια, με δηλώσεις στελεχών της πως ούτε καν σκέφτονται μία τέτοια πιθανότητα, όσο και από αρκετούς γνώστες της αγοράς του gaming.

Με άλλα λόγια, για να αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο, αντί να δημιουργήσει και σπρώξει στην αγορά άλλη μία δική της κονσόλα, μάλλον σημαίνει πως εντός της ίδιας της Nintendo θεωρούν την κατάσταση της… ακόμη πιο μαύρη από ότι την βλέπουμε εμείς απέξω.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.